Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Van'da iki okula molotoflu saldırı!

        Umut TARHAN / VAN

        Van'da iki okula molotofkokteyli atıldı. Molotofkokteyli atılması sonucu Kurubaş İlkokulu'nda çıkan yangında 3 sınıf ile müdür ve öğretmenler odası kullanılamaz hale gelirken, Süphan Mahallesi'ndeki Kadriye Sağdinç okulunda ise hasar meydana gelmedi.

        Tuşba ilçesi Kurubaş mevkiinde bulunan ve 400'e yakın öğrencisi olan iki katlı Kurubaş İlkokulu'na, gece saatlerinde yüzleri maskeli kişiler tarafından molotof kokteylli atıldı. Ardından okulda çıkan yangında 3 sınıf, öğretmenler odası ve sistem odasının bulunduğu müdür odası kullanılamaz hale geldi.

        Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Saldırıyı gerçekleştiren yüzü maskeli kişilerin, okulun dışında bulunan güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikleri ve camları kırarak molotofkokteyllerini okulun içine attıkları belirlendi.

        Öte yandan Süphan Mahallesi'nde bulunan Kadriye Sağdinç İlköğretim Okuluna da molotofkokteyli atıldığı ancak okulda zarar meydana gelmediği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de okullara giderek incelemelerde bulundu.

        VALİLİK: YAPILAN VANDALİZM

        Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bir milletin kalkınmasında en önemli kurumlardan birisi olan okullara yapılan bu saldırı, bariz bir vandalizm örneğidir. Yavrularımızın geleceğinin inşa edileceği bu kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul edemez. Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Van halkının bu tür vandalist eylemlere geçit vermeyerek okullarına sahip çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu eylemi yapanlar en kısa zamanda adli makamlar karşısına çıkarılacaktır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ