Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da dev bonzai operasyonu!

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Bursa'da 550 polisin katılımıyla 7 mahallede şafak vakti yapılan bonzai operasyonunda 4'ü kadın 19 kişi gözaltına alındı. Yapılan baskınlarda polis çok miktarda satışa hazır hale getirilmiş bonzai ve esrar ele geçirildi. Narkotik ekipleri, hedefteki evlerin kapılarını koç boynuzlarıyla açarken, narkotik köpeği Alfa da operasyonda polislere destek verdi.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği yaklaşık 6 aydır süren fiziki ve teknik takibin ardından şafak vakti operasyona start verdi. Meydancık, Selimzade, Hocataşkın, Kayhan, Ebu İshak, Elmasbaçeler ve Yeşil semtlerinde aralarında özel harekat, çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu 550 polis belirlenen evlere nokta operasyonu düzenledi. Operasyonda narkotik köpeği Alfa uyuşturucuları gizlendikleri yerlerde buldu. Yaklaşık 4 saat süren operasyonda 4'ü kadın 19 kişi gözaltına alındı. 18 adreste yapılan baskında içime hazırlanmış 56 paket esrar, 62 paket bonzai, 49 ecstacy hap ele geçirildi.

        Asayiş ekipleri saat 07.00'de ikinci bir operasyon yaptı. Roman vatandaşların yaşadığı Kamberler, Meydancık ve İncirli bölgesinde tüm sokaklar, metruk evler ve parklar arandı. Irgandı Köprüsü'nün altında ekipler uyuşturucu madde ve şüpheli şahıs aradı. Buradaki kontrollerde de durumları şüpheli görülen bazı kişiler gözaltına alındı. Sadece alkol kullandıklarını, uyuşturucu almadıklarını söyleyen bir araçtaki 4 kişi de durumları incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

        Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 1.5 ay önce benzer bir operasyonun düzenlendiğini, 21 kişinin tutuklandığını hatırlatırken, şehirde vatandaşların huzur ve güvenliği için operasyonların aralıksız olarak süreceğini, huzur şehri olarak anılan Bursa'da kanun dışı faaliyetlere izin verilmeyeceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ