Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Türkiye İhracatçılar Meclisi 'Türkiye Markası' tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD ve çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        Türkiye İhracatçılar Meclisi 'Türkiye Markası' tanıtımında konuşanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD ve çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        "REHİNELERİ KURTARDIK, ŞİMDİ İSE..."

        IŞİD'e yönelik operasyonla ilgili, "Irak'tan ve Suriye'den de tehdit alan ülke biziz. Önce 49 rehinemizikurtaralım dedik. Şimdi farklı bir yol haritası üzerindeçalışıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

        "Buradaki oluşacak bir koalisyon içinde Türkiye rehineler olduğu için, tabi biz bu süreçte farklı yaklaşmıştık. Bakıyorum, bazı medya mensupları, 'Başbakan iken şöyle diyordu, şimdi böyle diyor' filan gibi yazanlar çizenler var. O kadar anlarsınız. Sizin sırtınızda küfe yok. Rahatsınız. Ama bizim sırtımızda küfe var. Sorumluluk var. Onlarda böyle bir sorumluluk yok. Biz bu sorumluluğun idraki içinde ne dedik; 'Sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım, ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası inşallah çalışmaya başlıyor, çalışacak" dedi.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNE ZARAR VEREMEYECEKLER"

        IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 150 bin Kürt'ü misafir ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunutakdir etmek yerine bunu siyaset malzemesi yapmak, o mehmetçiğe taşatmak büyük bir densizliktir. Türkiye bu mazlum kürt kardeşlerimizesahip çıkarken, benim Kürt kardeşlerim de taş atan ellerle ona sahipçıkan elleri ayırt edecektir. Provakasyon peşinde koşanlar umutlanmasın. Çözüm sürecine zararveremeyecekler" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ