Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurban alacaklar dikkat!

        İstanbul'a girişi yasak olan ya da kaçak yollardan getirilen sokulan kurbanlıkların kolayca satışının yapılabilmesi için sahte hayvan küpesi satan Yurdalan B. ile 1 tekniker ve 1 veteriner gözaltına alındı. Üçlünün bu yöntemle yüz binlerce liralık vurgun yaptıkları belirtildi. Polis üç şüphelinin alacak listesi oluşturdukları ajandalarını incelemeye aldı.

        Bir ihbarı değerlendiren Sultangazi Araştırma Bürosu Ekipleri, Gazi Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarında bir kişinin sahte hayvan küpesi sattığını belirledi. Buraya düzenlenen operasyonda 3 ayrı firma adına kurban satışı yapan Yurdalan B.'nin para ile sahte küpe satışı yaptığı ortaya çıktı. Yurdalan B. gözaltına alınırken otomobilinde aramada 2 bin 600 hayvan küpesi, 1 adet sahte mühür ve 800 adet sahte hayvan künyesinin yazılı bulunduğu pasaport bulundu.

        MÜŞTERİ AJANDASINA EL KONULDU

        Yurdalan B.'nin hayvan sahiplerine yaptığı sahte küpe satışlarından doğan alacakları listelediği 1 adet ajanda da bulundu. Operasyonun devamında Yurdalan B.'nin sattığı sahte küpeleri hayvanlara takan 1 tekniker ile 1 veteriner hakkında da işlem başlatıldı.

        Yurdalan B. ifadesinde "Ben akrabalarımıza ait 3 ayrı hayvan satışı yapan firmada çalışıyorum. Bu küpeleri kendi hayvanlarımız için almıştık" diyerek suçlamaları kabul etmedi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ