Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli partililerle bayramlaştı

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak bir konuşma yaptı. Tezkere konusunda hükümete destek verilmesinin eleştirildiğini hatırlatan Bahçeli, tezkereye evet demelerinin AK Parti'ye destek verdikleri anlamına gelmeyeceğini söyledi.

        İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşmada töreninde konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

        "Şahit olduğumuz onca hadise ve kanlı vaka, küresel operasyonların bölgemizdeki yeni tezgahıdır. Sahnelenen acıdır, gösterime giren vahşettir, ısrarla gündemde tutulan parçalanma ve bölünme projesidir. 4 parçalı Kürdistan ihalesi yapılmış, küresel ve bölgesel terör işletmecileri faaliyete konmuştur. Silahlı terör çeteleri, yüce dinimizi istismar eden ölüm taburları, bu amaçla geleceğimizi pErdeleme amacındadır"

        PETROL BİTMEDEN FELAKETLER SON BULMAYACAK

        "Bölgede petrol bitmeden felaketlerin son bulmayacaktır. Gaz kesilmeden, sular tükenmeden iblis durmayacaktır. İslam topraklarının günahkar ve nefislerine teslim olmuş yöneticileri tövbe etmeden, pişmanlık duymadan, küresel vesayet hız kesmeyecektir. Maalesef görünen odur ki, yeraltı ve yerüstü kaynaklar kurumadan gözyaşı dinmeyecek, acılar durulmayacaktır. Küresel fitne kampanyası, Türk ve İslam alemine diş bilemektedir."

        SINIR GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

        "Türkiye, çok riskli, çok sıkıntılı ve çok aktörlü vahim bir dönemin, çözülmesi zaman alacak çok değişkenli bir denklemin ortasındadır. Sınır güvenliğimizin denetim ve dengesi bıçak sırtındadır. Bölgesel ayak oyunları katmerli bir seviyededir. Çevremizdeki ülke ve coğrafyalar, ateşin, asayişsizliğin ve anlaşmazlığın merkezindedir. Sınırlarımızın hemen dibinde, IŞİD, PKK, PYD ve farklı terör örgütleri kümelenmiş ve değişik alanlarda konuşlanmıştır. İnsan canından geçinen katiller, sınır güvenliğimizi ve millet varlığımızı aşırı ölçüde riske sokmaktadır.

        ORTADOĞU CEHANNEME DÖNER

        IŞİD'İ doğuran, besleyen ve teşvik eden sebepler zinciri doğru ve detaylı analiz edilmeden atılacak her adım, boşlukta kalacaktır. Bu itibarla, IŞİD ve benzeri örgütlerin kaynak ve zemini kurutulmadan, militan ve lojistik kanalları kesilmeden, bu terör yuvalarına karşı yapılan ve yapılması düşünülen her saldırı ters tepecektir. Hava harekatı destekli kara operasyonu, bölgenin sosyolojik, siyasal ve kültürel yapısını tümden bozabilecek, Ortadoğu'yu cehenneme çevirebilecektir.

        KOMŞU COĞRAFYALARIN AYARI BOZULDU

        Irak'ın işgaliyle, sahaya indirilen Arap Baharı'yla, güncellenen küresel sinsi hesaplar, komşu coğrafyaların ayarını bozmuştur. Bölücü selefi ve vahşi örgütler böyle bir zeminde yeşermiştir. IŞİD bunlardan yalnızca birisidir. Suriye ve Irak'ta toplam 20 bin ile 31 bin 500 arasında militanı olan IŞİD'in rejimlere meydan okuması, bunun yanı sıra devlet kurup halifelik ilan etmesi, etnik ve mezhep çalkantısının ibretlik bir sonucudur."

        "ERDOĞAN İKİLİ OYNUYOR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizim için IŞİD neyse, PKK da odur' demektedir. İlk bakışta bu açıklama oldukça isabetlidir. Erdoğan ikili oynamaktadır, bir dediği diğerini tutmamaktadır. İnandırıcılığı kalmamıştır. Erdoğan IŞİD ile PKK'yı aynı kefeye koyarken, el altından PYD'ye destek sağlaması kapatılamayacak bir çelişkidir. PKK, PYD elebaşlarını Türkiye'de ağırlaması, YPG militanlarına hastanelerimizin kapısını açması gaflettir."

        DAVUTOĞLU, PKK'YA UMUT AŞILAMAKTADIR

        "Başbakan Davutoğlu'nun, 'Bölücülerin Kobani'sinin, yani 'Arap Pınarı'nın düşmemesi için ne gerekiyorsa yaparız' demesi PKK'ya umut aşılamaktadır. Davutoğlu'nun Arap Pınarı üzerinden bölücülere zeytin dalı uzatması, şeklen de olsa Erdoğan'ı yalanlaması, ikircikli bir durumdur. Davutoğlu, örtülemeyecek kadar yanlış ve sakat açıklamalara imza atmaktadır.'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kobani'ye girmesi halinde Türkmenler de haykırsa 'Bizi niye kurtarmıyorsunuz?' diye, 'Oraya da mı girelim?" sorusunu sormuştur. Evet Davutoğlu, gerekirse oraya da gireceksiniz. Lazım gelirse, soydaşlarımızın varlık amacını korumak için ne gerekiyorsa yapacaksınız."

        'TEZKEREYE DESTEK, AKP'YE DESTEK DEĞİLDİR'

        TBMM'de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdik, Türk milletinden yana tercih kullandık. Tezkere kararımız AKP'ye verilmiş bir destek değildir. Tezkere'ye evet dememizdeki gaye, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Mehmetçiklerimizin yalnız bırakılmamasıdır. Bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye kalkan CHP liderine tavsiyem, mahcup olacağı, yüzü kızaracağı, altından kalkamayacağı konulara çok fazla girmemesidir. CHP lideri, bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk'ün partisini PKK'nın hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır."

        AŞIK MAHZUNİ'NİN "NEM KALDI" TÜRKÜSÜ

        MHP lideri Bahçeli, konuşmaya başlamadan önceki programı kucağında küçük bir çocukla izledi. Kutlamada çeşitli türküler söyleyen Mustafa Yıldızdoğan'ın Aşık Mahzuni'nin "Nem Kaldı" türküsüne de yer vermesi dikkat çekti.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ