Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem bahçeli: ‘CHP liderine tavsiyem, mahcup olacağı konulara girmemesidir’

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Suriye sınırındaki gelişmeler ve IŞİD’le mücadele konularına değinen Bahçeli, şunları söyledi:

        İBLİS DURMAYACAK: Bölgede petrol bitmeden felaketler son bulmayacaktır. Gaz kesilmeden, sular tükenmeden iblis durmayacaktır. İslam topraklarının günahkâr ve nefislerine teslim olmuş yöneticileri tövbe etmeden, pişmanlık duymadan, küresel vesayet hız kesmeyecektir. Maalesef görünen odur ki, yeraltı ve yerüstü kaynaklar kurumadan gözyaşı dinmeyecek, acılar durulmayacaktır. Küresel fitne kampanyası, Türk ve İslam âlemine diş bilemektedir.

        SINIR GÜVENLİĞİ: Türkiye, çok riskli, çok sıkıntılı ve çok aktörlü vahim bir dönemin, çözülmesi zaman alacak çok değişkenli bir denklemin ortasındadır. Sınır güvenliğimizin denetim ve dengesi bıçak sırtındadır. Sınırlarımızın hemen dibinde, IŞİD, PKK, PYD ve farklı terör örgütleri kümelenmiş ve değişik alanlarda konuşlanmıştır. İnsan canından geçinen katiller, sınır güvenliğimizi ve millet varlığımızı aşırı ölçüde riske sokmaktadır.

        CEHENNEME DÖNER: IŞİD’İ doğuran, besleyen ve teşvik eden sebepler zinciri doğru ve detaylı analiz edilmeden atılacak her adım, boşlukta kalacaktır. Bu itibarla, IŞİD ve benzeri örgütlerin kaynak ve zemini kurutulmadan, militan ve lojistik kanalları kesilmeden, bu terör yuvalarına karşı yapılan ve yapılması düşünülen her saldırı ters tepecektir. Hava harekâtı destekli kara operasyonu, bölgenin sosyolojik, siyasal ve kültürel yapısını tümden bozabilecek, Ortadoğu’yu cehenneme çevirebilecektir.

        ÇELİŞKİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için IŞİD neyse, PKK da odur” demektedir. İlk bakışta bu açıklama oldukça isabetlidir. Erdoğan ikili oynamaktadır, bir dediği diğerini tutmamaktadır. İnandırıcılığı kalmamıştır. Erdoğan IŞİD ile PKK’yı aynı kefeye koyarken, el altından PYD’ye destek sağlaması kapatılamayacak bir çelişkidir. Başbakan Davutoğlu’nun, “Bölücülerin Kobanisi’nin, yani Arap Pınarı’nın düşmemesi için ne gerekiyorsa yaparız” demesi PKK’ya umut aşılamaktadır.

        TEZKERE: TBMM’de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdik, Türk milletinden yana tercih kullandık. Tezkere kararımız AKP’ye verilmiş bir destek değildir. Tezkere’ye “Evet” dememizdeki gaye, Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Mehmetçiklerimizin yalnız bırakılmamasıdır. Bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye kalkan CHP liderine tavsiyem, mahcup olacağı, yüzü kızaracağı, altından kalkamayacağı konulara çok fazla girmemesidir. CHP lideri, bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk’ün partisini PKK’nın hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ