Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kobani eylemlerinde ağır bilanço, Okmeydanı'nda polise ateş açıldı, Gaziantep'te çatışma: 4 ölü, Gaziantep çatışma haber, gaziantep kobani eylemi

        Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kişi öldü, 1'i polis 20'nin üzerinde de yaralı var.

        IŞİD'e tepki amacıyla Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce Mahalleleri'nde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırıp zarar veren polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı polis aracının camına ateş etti. Her iki camına mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

        Barak ve Vatan mahallelerinde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1'i polis memuru 20'nin üzerinde kişi, kurşun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kentteki hastanelere götürülen yaralılardan 15 yaşındaki Süleyman Balcı, 16 yaşındaki Sevgi Alıcı, 27 yaşındaki Ömer Uçeker ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Ölen 4 kişinin cesedi, otopsi için morglara alındı.

        Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıklarının ateşe verildiği, bazı iş yeri ve polis araçlarının da zarar gördüğü olaylarla ilgili yoğun güvenlik önlemleri alındı.(DHA)

        KOBANİ EYLEMLERİNDE AĞIR BİLANÇO: 36 ÖLÜ

        IŞİD bahanesiyle sokakları ateş çemberine çeviren eylemciler yakaladığı kişileri silah, bıçak, sopa ve taş kullanarak öldürdü. Çıkan olaylarda DBP ve HÜDA-PAR'lı gençlerin karşılıklı çatışmalarında yoldan geçen insanlar da öfkeli grubun hedefi oldu. Siirt'te 2 yaralının daha ölümüyle 4 günlük olaylarda ölenlerin sayısı 2'si yabancı 25 kişiye yükseldi.İstanbul'da Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti. Öte yandan dün akşam Gaziantep'te yaşanan çatışmada 4 kişinin ölümü, Bingöl'de polislere düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 polis ve saldırıyı düzenleyen ve ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lı ile birlikte Kobani eylemlerinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

        Ölenlerin isimleri şöyle:

        Diyarbakır (10); Mahsum Çoban, Hasan Gökgöz, Baver Şeyhanoğlu, Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enez, Riyat Güneş, Yasin Börü, Hüseyin Dadak.

        Mardin (6); Bilal Gezer, Sinan Toprak ve Kerem Karaaslan, Eshan Akdoğan, Fehad İbrahim Elduveric ve Abdullah Muhammed Latif

        Siirt (5); Yusuf Çelik, Mehdi Erdoğan, Davut Nas, Necmettin Çelik ve Kamil Taş

        Muş (1); Hakan Buksur

        Van (1); Hamdi Caner

        Batman (1); Emrah Demir

        Adana(1);AhmetAlbay

        (İstanbul'da Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti)

        Gaziantep (4)

        Bingöl(2): (Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu)

        Bingöl(4): (2 polisin şehit olduğu silahlı saldırıyı düzenleyen PKK'lılar)

        DİYARBAKIR'DA BOMBALI ARAÇ YAKALANDI

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü birimlerine araçla bombalı saldırı ihbarı alan Terörle Mücadele ekipleri kent genelinde arama noktası kurdu. Bağlar İlçe Karakolu önünde şüpheli bir aracın durmaması üzerine polis ateş açtı. Lastikleri patlatılarak durdurulan araçta yaralı olarak ele geçirilen 2 şüpheli 112 Acil Ambulans ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Bomba uzman ekipleri tarafından araçta yapılan arama ve incelemede çok sayıda bomba ve patlayıcı bulunduğu öğrenildi.

        Öte yandan saat 23:35 civarında ise bir ticari taksi içerisinde 10 Nisan Polis Karakoluna taciz ateşi açıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, polis olay yerinde uzaklaşan aracın peşine düştü. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de eylem hazırlığında teröristlere güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 5 şüpheli yaralı olarak ele geçirilirken 2 şüphelide karanlıktan faydalanarak kaçtı.(Ahmet YUKUŞ-DİYARBAKIR)

        OKMEYDANI'NDA POLİS ATEŞ AÇILDI

        Okmeydanı'nda, IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için toplanan grup, polise havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Olaylar sırasında, bir göstericinin elinde bulunan silahla polislere doğru tek el ateş ettiği görüldü.

        Okmeydanı'nda IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup Şark Kahvesi önünde toplandı. Yollara barikat kurup ateş yakan göstericiler, daha sonra polislere havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağıldı. Göstericiler daha sonra yeniden birleşerek, ara sokaklardan polise bir kez daha havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis gruba yeniden biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

        POLİSLERE ATEŞ ETTİ

        Olaylar sırasında, köşedeki duvarı kendisine siper eden bir göstericinin, elindeki silahla polislere doğru tek el ateş ederek kaçtığı görüldü. Göstericilerin attığı bir molotof kokteyli bir evin penceresinde hasara yol açarken, polis ekipleri ile göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor. (DHA)

        MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI: 4'Ü POLİS 6 YARALI

        Mersin ve Tarsus'ta IŞİD'in Kobani'ye saldırısını bahane eden PKK yandaşları polise uzun namlulu silahla ateş açtı olaylarda 4'ü polis 6 kişi yaralandı.

        Mersin Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde ara sokaklarında korsan gösteri yapan gruplar polis ekiplerine; taş, molotof bombası ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Polis göstericileri gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Toroslar İlçesi Demirtaş Mahallesi Yumuktepe civarında ise korsan gösteri yapanların arasından çevik kuvvet ekiplerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Emin Kefir ve Nefan Koç isimli iki polis memuru yaralandı. Yaralılar ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurlarının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Ekipler saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

        Tarsus'ta da Kavaklı ve Fahrettinpaşa mahallelerinde meydana gelen olaylarda göstericiler polise tabanca ve pompalı tüfeklerle ateş açtı. Olayda 2'si polis 4 kişi yaralandı. Yaralılar Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. (Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN)

        ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NİN BAZI FAKÜLTELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        IŞİD'in Kobani'ye (Ayn El Arab) saldırmasını bahane ederek yapılan eylemlerde çıkan olaylar üzerine yarın Ankara Üniversitesi'nin bazı fakültelerinde eğitime ara verildi.

        Ankara Üniversitesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde çıkan olaylar nedeniyle Cebeci Kampüsü'ndeki Siyasal Bilgiler, İletişim, Hukuk ve Eğitim Bilimleri fakülteleri ile Sıhhiye Kampüsündeki Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi 1 gün tatil edildi. (AA)

        TUNCELİ'DE ADLİYE LOJMANLARINA SİLAHLI SALDIRI

        Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Adliye Lojmanları'na uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

        Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Adliye Lojmanları'na yüzleri maskeli bir grup tarafından önce taşlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Atılan taşlardan adliye lojmanlarında nöbet tutan bir polis yaralanırken, lojmanlara uzaktan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmazken güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyenlere karşı operasyon başlattı. (KADİR MERKİT/TUNCELİ)

        KOBANİ EYLEMLERİNDE TUTUKLAMALAR

        Şanlıurfa'da Kobani'ye saldıran IŞID'ı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteride çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada "Kobani adıyla bilinen bölgede PKK/ PYD terör örgütü ile IŞID terör örgütü üyeleri arasında yaşanan silahlı çatışmaları bahane ederek ülkemiz genelinde PKK/ KCK terör örgütüne Müzahir kitleler tarafından basın yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan çağrılar üzerine önceki gün akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Ahmet Yasevi Mahallesi Açıksu Caddesi üzerinde toplanan guruplar tarafından yolu çöp konteynırları, taşlar ve diğer malzemeler ile trafiğe kapatan ve Kamu Mallarına zarar veren, kolluk kuvvetlerine taş, sopa ve molotof kokteylleri ile saldırı ve izinsiz gösteri olayları ile ilgili olarak gözaltına alınan, O.Y. , C.C. ve İ.R. isimli şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından yapılan işlemlerin ardından, bu gün Adli Makamlara sevk edilmiş, adı geçen şahıslar İlimiz Adli Makamlarınca tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir" denildi.

        Van'ın Muradiye İlçesinde Kobani protestoları sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 23 kişiden sorgusu tamamlanan 8 kişi, savcılığa ardından da mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 4 kişiyi tuklarken, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Batman'da ise gözaltına alınan 21 şüpheli adliye sevkedildi. Hakim karşısına çıkan 7 kişi tutuklanırken, şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

        İZMİR'DE 3 TUTUKLAMA

        İzmir'in Menemen ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için çıkan olaylarda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Menemen İlçesi Asarlık bölgesinde dün çıkan olaylarda da birçok yer taşlandı, bir belediye otobüsü yakıldı. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis, ara sokaklara kaçan saldırganlara su sıkıp biber gazıyla müdahale etti. Üç kişi gözaltına alındı. İşlemleri ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı. (NEŞET DİŞKAYA/İZMİR)

        GERGİNLİK SÜRÜYOR

        ADANA

        Hürriyet, Özgür, Şakirpaşa, Gülpınar, Kıbrıs mahalleleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında bir araya gelen gruplar, çöp konteynerlerini devirip, ateş yakarak izinsiz gösteri düzenledi. Gruplar, polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi sonrasında ara sokaklara kaçtı.

        Seyhan ilçesinde D-400 karayolunun Şakirpaşa ve Fevzipaşa mahallelerini ayıran kısmında lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba ellerinde Türk bayrağı olan karşıt görüşlü grup müdahale etti.

        Gruplar, arasında zaman zaman karşılıklı saldırılar gerçekleşti. Olay yerine gelen TOMA ve polis ekipleri, grupların kavga etmesini önledi.

        Protestocular Şakirpaşa Mahallesi istikametine kaçarken, Türk bayraklı grup Feyzipaşa Mahallesi girişinde bir süre bekledi. Grup, bu sırada "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı, İstiklal Marşı okudu.

        Ceyhan ilçesinde de Orhan Ekinci Bulvarı'na getirilen 2 otomobil, benzin dökülerek yakıldı. Protestocuların av tüfeği ve tabancayla ateş ettikleri görüldü, polise molotofkokteyli atıldı.

        Jandarma ekipleri de olayları yatıştırmak için polise destek verdi. 6 Ocak Mahallesi'ndeki emniyet ve jandarmaya ait lojmanlar güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Lojmanlarda kalanlar Öğretmenevine nakledildi.

        İnönü Bulvarı'nın trafiğe kapatıldığı olaylara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

        SİİRT

        Karakol Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde göstericilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, ara sokaklardan pompalı tüfeklerle ateş edilmesi üzerine polis de karşılık verdi.Operasyonda, bir polis memuru ayağına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı polis memuru, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Valilikten yapılan açıklamada, olaylar nedeniyle yarın eğitim öğretime ara verileceği belirtilerek, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı bildirildi.

        Kurtalan ilçesinde de Sümer Mahallesi'nde belediyenin iş makinelerinin bulunduğu garaja giren göstericiler iş makinelerini yaktı.İzinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan 5'inin Suriye uyruklu olduğu öğrenildi.

        ŞIRNAK

        Cizre ilçesinde Nusaybin Caddesi başta olmak üzere cadde ve sokaklarda yapılan gösterilerde, yola barikat kuran göstericiler iş yerlerine ait güvenlik kameralarını kırdı.Caddedeki aracı da yakan göstericiler, polise ses bombası, havaifişek ve taşlarla saldırdı.Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olayda, ağır yaralanan 2 kişi, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.Silopi ilçesinde yürüyüş yapmak isteyen gruba ise polis müdahale etti.

        BATMAN

        Batman'da izinsiz gösteriler sırasında gözaltına alınan 21 kişi emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. 7 gösterici tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        MARDİN

        IŞİD'in Kobani saldırılarını bahane eden grup, Nusaybin ilçesinde, Suriye sınırına yürüdü. Suriye'nin Kamışlı kentinden de bir grubun gelmesi üzerine sınır telleri tahrip edilmeye başlandı.Gruplara, güvenlik güçlerince biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.Derik ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilere polis müdahale etti.

        BİTLİS

        Kobani'ye saldıran IŞİD'e tepki bahanesiyle Bitlis'in Tatvan ilçesinde DBP binası önünde toplanan kalabalık, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi.Uyarılara rağmen polise taş ve havai fişekle saldıran gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Müdahale sonrası küçük gruplar halinde dağılan göstericiler, cadde ve sokaklarda ateş yakarak yolları trafiğe kapatmaya çalıştı.Mahalle aralarında küçük guruplar halinde gösteriler devam ederken, güvenlik güçleri Adliye, Hükümet Binası, Tatvan Belediyesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

        MUŞ

        Muş'un Malazgirt ilçesinde BDP ilçe binası önünde toplanan bir grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Gözaltına alınan göstericiler için oturma eylemi başlatan grup, bir süre sonra polise taş atarak saldırmaya başladı.

        Gösterilerde, ilçe merkezindeki bir av bayisine giren yüzleri maskeli grup, içeride bulunan silah, mermi ve havi fişekleri yağmaladıktan sonra ateşe verdi. Olay yerine gelen itfaiye araçları, göstericiler tarafından taşlanarak alana yaklaşması engellendi. Bu arada yangının çevredeki işyerlerine sıçramaması için işyeri sahipleri ve vatandaşlar söndürmeye çalıştı.

        Bulanık ilçesinde de akşam saatlerinde HDP ilçe binası önünde toplanan grup, çarşı merkezine doğru yürüyüş yaptı. Muş-Bulanık karayoluna barikat kurarak araç lastiklerini ateşe veren grup, yolu trafiğe kapattı.

        Polisin uyarılarına uymayarak taş ve molotof kokteylleriyle karşılık veren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan göstericiler, karayolu üzerinde bulunan Saidi Nursi Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine girerek öğrenci servis aracını molotofla yaktı.

        Gösterilerin devam ettiği her iki ilçede de PTT binalarının yakılması nedeniyle internet ve telefon hizmeti verilemiyor.

        VAN

        Van il merkezinde ise akşam saatlerinde başlayan ve kısa süren müdahale sonrası gösteriler, mahalle ve ara sokaklara sıçradı.Kentin farklı noktalarında barikatlar kurup güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotofla saldıran gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahalenin devam ettiği öğrenildi. Başkale ilçesinde de bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının Van-Hakkari karayolunu Güzeldere mevkinde trafiğe kapattığı bildirildi.Muradiye ilçesinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 23 kişiden 8 hakim karşısına çıkarılırken, bunlardan 4'ü tutuklandı.

        BURSA

        Merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde toplanan kalabalık grup, polise havai fişek ve taş attı. Bu sırada bir çocuk ile bir polis memuru, başlarına isabet eden taşlarla yaralandı.Bazı noktalarda çöp tenekesi yakan ve çevredeki bir okulun camlarına taş atan gruba, çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler, havai fişeklerle karşılık verdi.Polisle eylemciler arasındaki çatışmalar zaman zaman devam ediyor.

        İZMİR

        İzinsiz gösterilere katıldıkları ve teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı, yaşları 18'in altındaki 11 çocuk ailelerine teslim edildi.

        İzmir'de gözaltına alınan 27 kişiden 16'sı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesinde ifade verdi. Savcılık işlemlerinin ardından 7 kişi serbest bırakılırken, aralarında HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, DBP Narlıdere İlçe Başkanı Turan Aslan, Konak'taki eylemlerde polisin silahını alarak kaçmaya çalıştığı ileri sürülen M.E.T. ile Kadifekale semtindeki Türk bayrağını indirmeye çalıştığı iddia edilen M.O'nun da bulunduğu 9 kişi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 9 kişiden 3'ü adli kontrol şartıyla, 6'sı da koşulsuz serbest bırakıldı.Çocuk savcısınca ifadeleri alınan 18 yaşın altındaki 11 kişi ise savcılık talimatıyla ailelerine teslim edildi. Bu kişilerin ifadelerine daha sonra başvurulacağı belirtildi.

        IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarını bahane ederek İzmir'in çeşitli ilçelerinde izinsiz gösteri düzenleyen gruplara polisin müdahalesinin ardından 26 kişi ile HDP İzmir İl Eş Başkanı Uğur gözaltına alınmıştı. Yaşları 18'in altında 11 kişi Çocuk Şube Müdürlüğü, diğer 16 kişi ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edilmişti. (AA)

        ÜRKÜTEN BİLANÇO

        VAN’da valilik açıklamasına göre 118 işyeri, 17 kamu binası, 7 banka, 5 parti binası, 35 özel araç, 19 resmi araç, 7 MOBESE sistemi ateşe verildi. 100. Yıl Üniversitesi 1 gün tatil edildi.

        ŞANLIURFA’da atılan molotof, bir evin balkonunu yaktı. Birecik’te yol kapatan grup, sivil polis aracını ateşe verip uçuruma yuvarladı. Viranşehir’de AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek’in marketi de hedef alındı.

        ADIYAMANValisi Mahmut Demirtaş’ın konağına molotofkokteyli atıldı. 14 polis yaralandı. TOMA’nın geri manevrasında da 18 polis hafif yaralandı.

        SİİRT’te Halk Eğitim Konferans Salonu ve bir petrol istasyonu molotoflarla yakıldı. Dün akşam bir polis karakoluna ateş açıldı.

        MUŞVarto’da bir araçtan uzun namlulu silahlarla ilçe emniyet müdürlüğüne ateş açıldı, 7 okula molotofkokteyli atıldı.

        BİTLİSTatvan’da camları kırılan 2 okulda eğitime 1 gün ara verildi. Hizan İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

        ANTALYA’da itfaiye aracına taşlı saldırıda 2 itfaiye eri gözünden yaralandı.

        MANİSA’da göstericiler polisi ve bir karakolu taşladı. Otobüs durakları, çöp konteynerleri ve ve bazı işyerlerine zarar verildi.

        MERSİNTarsus’ta Anadolu Öğretmen Lisesi ateşe verildi, itfaiye ekipleri taş yağmuruna tutuldu, 1 polis ve 1 itfaiye eri yaralandı. Mersin-Adana tren seferleri durduruldu. 3 ev ve bir aile sağlık merkezi yakıldı. Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik, açılan ateşle elinden yaralandı.

        GAZİANTEP’te D-400 Karayolu’nu kapatan göstericiler, polis araçlarına taş ve molotofkokteylleriyle saldırdı. AYDIN Nazilli’de karayolu barikatla kapatıldı, ambulansın geçişine izin verilmedi.

        ADANA’da Hürriyet Polis Merkezi’ne molotofkokteyli atıldı, başka bir polis merkezine silahla ateş edildi.

        İZMİR’de, HDP İzmir Eşbaşkanı Cavit Uğur, “halkı kışkırtma” suçlamasıyla gözaltına alındı. Olaylarda 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu başından ağır yaralandı. 1 market kundaklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ