Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu'na yüklendi: İşte IŞİD belgeleri

        HABERTURK.COM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu. Suriye ve Kobani'deki savaş ile TBMM'de kabul edilen tezkereye değinen Kılıçdaroğlu, "Masum, sivil insanlar öldürülüyor. Biz bu olaya çözüm üretelim dedik. Bizim tezkere önerimiz, milli tezkeredir. Yabancı asker, tampon bölge istemiyoruz" dedi.

        "Hükümetin IŞİD’e destek verdiğini dünya biliyor" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Belge mi istiyorsun Ahmet Davutoğlu, al sana belge. Cumhuriyet Başsavcılığı Adana. Savcının ifadesi. Terör örgütlerine silah gönderildiğine dair. Başka resmi bir belge de silahları götüren şoförlerin ifadeleri. Hangi belgeden bahsediyorsun. Belgeleri göstermezsen vatana ihanet ediyorsun demiştin. Sevgili Ahmet Bey kim vatanına ihanet ediyor" ifadelerini kullandı.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları:

        Tezkere getirdiler ‘hayır’ oyu verdik. Şimdi her gün izlediğimiz Kobani olayı var. Masum, sivil insanlar öldürülüyor. Biz bu olaya çözüm üretelim dedik. Kobani ile ilgili özel görüş kaleme aldık ve bunu paylaştım. Pek çok kanaldan olumlu ve olumsuz tepki geldi. Olumsuz tepkiler için 'Kobani neden önemli?' diye soruyorum. Bizim tezkeremizin ana amacı nedir?

        “AKP NE ZAMAN SIKIŞSA MHP KOLTUK DEĞNEKLİĞİ YAPIYOR”

        Bugün Bahçeli, bir açıklama yapmış, önerimize karşı çıkmış. Karşı çıkmasını anlarım ama kendisi onay verdiği tezkereye bilerek mi ‘evet’ dedi. Emin olun merak ediyorum. Bu ülkeye yabancı asker gelmesine CHP olarak karşıyız. Biz buna ‘evet’ demedik ama Bahçeli, sen evet dedin. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduk. Suriye’nin toprak bütünlüğünden bahsetmeyen tezkereye’ evet’ dedin. Biz uçuşa yasak bölgeye karşı çıktık, sen tezkereye ‘evet’ dedin.AKP ne zaman sıkışsa koltuk değneği her zaman hazırdır. Biliyorsunuz, ben de biliyorum.

        “PKK İÇİN YABANCI ASKERE, TAMPON BÖLGEYE İHTİYAÇ MI VAR?”

        Diyecekler ki; biz PKK için evet dedik. Geçiniz onları, PKK için yabancı askere, tampon bölgeye, uçuşa yasak bölgeye ihtiyaç mı var? Bizim milliyetçiliğimizden, ulusalcılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz ne konuşuyorsak önce kendi aramızda konuşuruz. Bizim tezkere önerimiz, milli tezkeredir. Yabancı asker, tampon bölge istemiyoruz.

        “ERGENLİK ÇAĞINDAKİ ÇOCUK DÜŞÜNCESİ İLE KONUŞUYOR”

        Önerimize ilk tepki Ahmet Bey’den geldi. ‘Senin aklına ihtiyacımız yok’ diyor. Başbakanlık koltuğunda oturan kişi böyle konuşuyorsa, ergenlik çağındaki çocuk düşüncesi ile konuşuyordur. Ülkeyi yönetmeye talip olan, yetişkin bir kişinin dili böyle olmaz. Ne demek susun. Sen doğruları bul diye ben konuşuyorum.

        “SEVGİLİ AHMET BEY AL SANA BELGE. VATANA KİM İHANET EDİYOR?"

        IŞİD’e destek verdiklerini dünya biliyor. Belge mi istiyorsun Ahmet Davutoğlu, al sana belge. Cumhuriyet Başsavcılığı Adana. Savcının ifadesi. Terör örgütlerine silah gönderildiğine dair. Başka resmi bir belge de silahları götüren şoförlerin ifadeleri. Hangi belgeden bahsediyorsun. Belgeleri göstermezsen vatana ihanet ediyorsun demiştin. Sevgili Ahmet Bey kim vatanına ihanet ediyor. ‘Biz TIR’larla insani yardım götürüyoruz’ dediler. Türkmenler de ‘Biz hiçbir şey almadık’ diyorlar.

        Biz şucu - bucu değiliz. Esad’ı desteklemiyoruz. Biz kadınlar, çocuklar, yaşlılar mağdur olmasın diyoruz. Biz sadece komşularımızda da barış istiyoruz.

        Seni muhatap almam için bu soruma cevap ver.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ