Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Türkiye AB'ye üye olursa Avrupa çöker"

        Bossi, "Türkiye üye olursa Avrupa çöker. Hristiyan kimliği olmaksızın Avrupa da olmaz. Bunu Berlusconi'ye de söyledim" dedi.

        Bugünkü İtalyan gazetelerinde yer alan haberlere göre, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılması gerektiğini savunan Bossi, dün Acqui Terme'de yaptığı değerlendirmede, "Türklerin nüfusu kısa sürede 120 milyon olacak. Demografik açıdan hep onlar üstün olacak demektir. Benim hata olarak nitelediğim bu tür konularda, ayak diremeyi ve direnmeyi başarmak lazım. En iyi iş herkese kendi memleketinde yardımcı olmaktır" diye konuştu.

        Bossi, Türkiye'nin AB üyesi olması durumunda KBP'nin güçlü olduğu Piemonte bölgesinin de bir Türk eyaletine dönüşebileceğini ileri sürerek, "Ankara asla Avrupa'da olmamıştır, Avrupa'da da sayılamaz. Piemonte bir Türk eyaleti haline gelemez. Atalarımız hep bunun mücadelesini verdiler. Bin yılda değişen bir şey de olmamıştır" dedi.

        Berlusconi'ye koalisyon ortaklarıyla istişareyle hareket etme çağrısında da bulunan Bossi, "Berlusconi'yle hep haftada bir konuştuk. Yine görüşüp konuşmamız lazım. Ne yapılacağına ilişkin önceden konuşup karar vermeliyiz. Kavga ancak bu şekilde önlenir" diye konuştu.

        Türkiye'nin AB üyeliğine itirazın yanı sıra göçmenlere karşı sert politikalar uygulanmasını savunan görüşleriyle tanınan Bossi'nin, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'yu da eleştirmesi dikkati çekti.

        Napolitano'nun göçmenlerin bir zenginlik kaynağı olarak algılanması gerektiği yönündeki çağrısına karşı çıkan Bossi, "Bu cumhurbaşkanının şahsi görüşüdür. Bana göre hiç de öyle değil. Göçmenler bir olumsuzluk kaynağıdır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ