Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BMGK 'Suriye'de ateşkes' için yeni karar taslağı hazırlıyor

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya ve ABD'yi Suriye'de acilen ateşkes sağlanması için çaba göstermeye çağıran ve Halep kenti üzerinde her türlü askeri uçuşun durmasını talep eden bir karar taslağı hazırlıyor.

        Reuters'in dün gördüğü taslak metinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un ateşkesin BM tarafından denetlenmesini öngören seçenekler hazırlaması ve "Suriye savaşındaki taraflardan her hangi birinin" uymaması halinde "yeni önlemler alınması" öngörülüyor.

        Diplomatlar, Fransa ve İspanya tarafından ortaklaşa hazırlanan taslak üzerinde 15 üyeli Konsey'in dün çalışmaya başladığını söylediler.

        Taslak, Rusya ve ABD'yi de Halep'te başlayarak, tüm çarpışmalara son verilmesine ve bu kent üzerinde her türlü askeri uçuşun durdurulmasına çağırıyor.

        Rusya'nın BM temsilcisi Vitaly Churkin Moskova'nın da taslağın hazırlanmasına katkı verdiğini ancak "yerdeki teröristlerin her istediklerini yapmalarına imkan verecek şekilde uçuşların (durdurulmasının) pek cazip bir öneri olmadığını" söyledi.

        Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault dün TV5 Monde kanalına yaptığı açıklamada taslak üzerinde bu hafta içinde bir sonuca varmayı umduklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ