Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BM, Halep'te iki haftada gerçekleşen yıkımın fotoğraflarını yayımladı
        1

        Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının sona ermesinden sonra Halep kentinde yaşanan yıkımı gözler önüne seren uydu fotoğraflarını yayımladı.

        2

        Ülkede ateşkesin sona ermesinden itibaren 18 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında çatışmalar artarken, Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları Halep'te muhaliflerin bulunduğu bölgeleri yoğun bombardımana tuttu.

        3

        BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'ne (UNITAR) bağlı Operasyonel Uydu Yönetim Programı (UNISAT), ABD ve Rusya arasında sağlanan çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının sona ermesinden sonra son 2 haftada meydana gelen hasarı, yayımladığı uydu fotoğrafları ile gösterdi.

        4

        Uydu fotoğraflarında, özellikle Halep'in güneyinde hava saldırıları sonucu yıkılan bina ve okullar görülüyor.

        5

        Ateşkesin sona ermesinden beri düzenlenen yoğun hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık bin kişi hayatını kaybetti.

        6

        Ateşkesin başarısız olması konusunda ABD ve Rusya birbirini suçlarken, bu hafta başında Washington, Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması çerçevesindeki ikili temasları durdurma kararı aldığını açıkladı.

        7

        Rusya'dan da buna yanıt gecikmedi ve ABD'yi, sorumluluğu başkasına yüklemeye çalışmakla suçladı.

        8

        Halep'teki saldırıların durmasını isteyen BM Güvenlik Konseyi ise yeni bir karar tasarısı hazırlayarak bunu üye ülkelere dağıttı.

        9

        Tasarıda Rusya ve ABD'ye, Suriye'de acilen ateşkes sağlanması çağrısı yapılırken, Halep üzerinde her türlü askeri uçuşun durdurulması talep ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ