Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ruhani'nin kardeşi serbest bırakıldı

        Geçtiğimiz pazar günümali suçlar sebebiyletutuklananİran Cumhurbaşkanı HasanRuhani'ninkardeşive yardımcısı Hüseyin Feridunkefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

        AFP'ninhaberine göre, Hüseyin Feridun'un mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakılmasının kabul edildiği belirtilirken kefalet bedeli 350 milyar riyal (9,3 milyon dolar) olarak açıklandı.

        Mahkeme başlangıçta 500 milyar riyal (13,3 milyon dolar) kefalet talep ederken yapılan itirazla beraber tutarı350 milyar riyale (9,3 milyondolar)düşürdü.

        Bir dönem deAyetullah Humeyni'nin güvenliğinden sorumlu olan Feridun,KarajveNişapur'unbölge valisi olarak görev yapmıştı.

        REKLAM

        İran seçimleri öncesinde, HasanRuhani'ninözel danışmanlığını yapan kardeşi Hüseyin Feridun'un illegal işlere bulaştığında dair haberler medyada kendine yer bulmuştu.Yayınlanan bir haberde Hüseyin Feridun'un,Ahmedinejad'ıncumhurbaşkanlığı sırasında döviz bürosu açtığı ve ekonomik kriz sırasındaki kur dalgalanmaları ve ekonomik yaptırımlar sayesinde servet sahibi olduğu öne sürülmüştü.

        Hüseyin Feridun'un Cumhurbaşkanının özel danışmanı sıfatıyla Maliye ve EkonomiBakanlıkları'nınkararlarına müdahale ettiği dedikodusu üzerine ise Ekonomi Bakanı dinlenmek üzere Meclis'e çağrılmıştı.

        Öz kardeş olup aynı soyadı taşımayan ikiliden Ruhani, genç yaşlarda soyadını din adamı anlamına gelen "Ruhani" kelimesi olarak değiştirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ