Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Kırıkkale'de dağcılık kulübü üyesi bir çiftin nikahı, Denek Dağı zirvesinde kıyıldı. 1744 metrede gerçekleşen nikahta çiftlerin şahitliğini Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı.

Kırıkkale'de yayınlanan İl Gazetesi'nde çalışan ve Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi Murat Özçam ile Betül Semiz, 1744 metrede, Denek Dağı zirvesinde düzenlenen törenle dünya evine girdi. Onlarca davetlinin katıldığı törende konuklar ilk olarak Gökkuyu Yaylasında bulunan kamp alanına geldi. Buradan başlayan yaya yolculuk sonrası zirveye ulaşan konuklar, farklı bir nikah törenine şahitlik etmenin heyecanını yaşadı.

Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, nikahlarını kıydığı yeni çifte mutluluklar diledi. Nikaha şahitlik eden Vali Güner, evlilik defterini gelin Betül Özçam'a vererek, bir yastıkta kocamaları temennisinde bulundu.

Ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Yeni çiftler, yıldızların altında karşılıklı oynadı. Oyuna daha sonra damat Özçam'ın gazeteci arkadaşları da iştirak etti. Programın sonlarına doğru 3 katlı pasta sahnedeki yerini aldı. Gelin ile damat pastayı kestikten sonra misafirlere ikram edildi. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, yaklaşık 1744 rakamlı bir tepede bulunduklarını, Denek Dağı'nın şehrin içme suyu rezervleri ve dağcılık alanında Kırıkkale'nin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Sağlam kafa sağlam vücuda bulunur, doğaya sahip çıkalım ve çevreyi kirletmeyelim diyerek Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile böyle bir programın düzenlendiğini açılayan Güler, "Bu çerçevede Betül ile Murat Özçam'ın kendi istekleri doğrultusunda nikahlarını kıyacağız." dedi.

Bu tür evliliklerin, tabiat, doğa ve turizm endeksli mesajlarla yapılmasını anlamlı bulan Vali Güler, "Bu olayı gündeme getiren Özçam çifti ve dağcılık kulübüne teşekkür ediyorum. Çifte hayatları boyunca mutluluklar diliyorum." diye konuştu.
Şu ana kadar Türkiye'nin 152 değişik dağında tırmanış yaptıklarını açıklayan Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, "Öksüz kalmış dağcılık sporunu canlandırmak için değişik faaliyetler yapıyoruz. En son faaliyetimiz ise, kulübümüze üye olan iki arkadaşımızın nikahını yıldızların altında ve Denek Dağı zirvesinde kıymak oldu." dedi.

Katılanlara teşekkür eden Betül ve Murat Özçam çifti ise, 7'den 70'e herkesin dağcılık kulübüne katılmalarını istedi.

Cihan

BAKMADAN GEÇME