Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Gazeteci Emin Çölaşan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile karşılaşmasıyla ilgili olarak, ''Farabi'den Cinnah'a giderken arkamdan sesler geldi. Belli ki bir konvoy geliyor. Refleks olarak arkama döndüm. Kapıyı açtı, dışarıya Sayın Cumhurbaşkanı çıktı'' dedi.

Çölaşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinden çıkıp Farabi Sokak'tan Cinnah Caddesi'ne doğru giderken bütün yolların kesik olduğunu, bir konvoy geçişi için hazırlık yapıldığını fark ettiğini söyledi.

''Ondan sonra Farabi'den ben Cinnah'a yaklaştım. Arkamdan sesler gelmeye başladı. Belli ki bir konvoy geliyor'' diyen Çölaşan, Cumhurbaşkanı Sezer ile karşılaşmasını şöyle aktardı:

''Refleks olarak arkama döndüm. Kalabalık bir konvoy, koruma araçlarıyla her şeyiyle. Sonra konvoy 4 metre geçti benim hizamdan ve durdu. Anında durdu. Ben de bakıyorum ne oluyor diye... Sonra arabanın ön tarafından emir subayı indi. O zaman anladım ki cumhurbaşkanının konvoyu... Kapıyı açtı, Sayın Cumhurbaşkanı çıktı dışarıya, geldi benim yanıma, ben de ona doğru yürüdüm tabii... El sıkıştık, bana yapılan  olay nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi. 'Çok üzgünüm, ben sizi aramıştım evden ama telesekreter çıktı karşıma not bırakmadım. Not bırakmak istemedim. Tansel Hanım'ı aradım, ona üzüntülerimi ilettim'' dedi. Gerçekten aramıştı yani, eşim bana söylemişti. 'Ne yapacaksınız şimdi?' diye sordu. 'Henüz karar vermedim. Daha çok yeni' dedim. 'Nereye gidiyor bu iş, nasıl oluyor bu işler' gibi konuştuk ayak üstü. Sonra başarılar diledi. Çok üzgün olduğunu yineledi. Ondan sonra 'inşallah görüşürüz'... ''İnşallah'' diye o şekilde ve konvoy hareket etti ve bindi cumhurbaşkanımız, yoluna devam etti.''

''İLK KEZ BÖYLE BİR OLAY OLUYOR''

Daha sonra Cumhurbaşkanı Sezer'in Türkiye Barolar Birliği'ne gitiğini öğrendiğini, bu sırada saatin 10.30 olduğunu anlatan Çölaşan, ''Önemli olan, ilk kez böyle bir olay oluyor. Yani, bir cumhurbaşkanı, herhangi bir cumhurbaşkanı, öncekiler dahil yolda konvoy halinde giderken birisini görüp konvoy duruyor ve cumhurbaşkanı aşağı inip o kişiyle konuşuyor'' dedi. Çölaşan, şunları kaydetti:

''Bildiğim kadarıyla ilk kez olan bir olaydır bu. Hiç duymamıştım daha önce böyle bir şeyi, daha önceki cumhurbaşkanları döneminde de duymamıştım. Şaşırdım tabii, çok güzel bir jest, duygulandım, gurur duydum, güç kazandım.

Bir cumhurbaşkanı gidiyor kafile halinde, yolda durduruyor arabasını beni görünce, yolun ortasında yani konvoy, sen onunla konuşuyorsun orada. Sonra insanlar geldiler, orada alkışlayanlar, cumhurbaşkanının elini öpenler oldu. Korumalar indiler, ellerinde uzun namlulu tüfeklerle, pozisyon aldılar yolun ortasında... Böyle bir hadise...''

AA

BAKMADAN GEÇME