Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

        Abbas, Filistin televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, bu saldırıyı bir katliam olarak kabul ettiklerini söyledi ve Filistin topraklarının tamamında üç günlük yas ilan etti.

        Abbas, "bu akşam zor kararlar alacaklarını" söyledi.

        Ramallah'daki Filistinli resmi kaynaklar, Filistin yönetiminin yerel saatle 18.00'da toplanmasının öngörüldüğünü bildirdi.

        ABBAS TÜRKİYE'YE GELECEK

        Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsrail'in yaptığı operasyonu "devlet terörü" şeklinde uygulanan bir korsan eylem olduğunu ifade etti. Maarouf, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edeceğini de söyledi.

        Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere yönelik operasyonu sonrası, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. İsrail'in yaptığı saldırıyı dehşetle kınadığını ifade eden Maarouf, "Bugün İsrail'in yaptığı bir korsan eylemidir. Bu korsanlık düzenli bir şeklide devlet terörü olarak uygulanan korsanlıktır. İsrail bütün uluslar arası hukuku ve insan haklarını çiğneyerek bu korsanlığı yapmıştır. Bu da İsrail devletinin özelliğidir. Öyle bir İsrail ile karşı karşıyayız ki bütün uluslar arası hukuku çiğneyerek sivil insanlara karşı böyle bir vahşet içerisinde bulunabiliyor. Bu gemiler sadece Gazze'deki insanların içinde bulundukları ambargoyu ortadan kaldırmak için yola çıkmış gemilerdi. Bu insanlara yapılan olay, insanlığa vahşice yapılmış bir saldırıdır" dedi.

        Saldırıda vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Maarouf, tüm Filistin halkının Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti. Maarouf, uluslararası bir mahkeme kurularak gerçeklerin araştırılması ve saldırı emri veren İsraillilerin uluslar arası mahkemelerde yargılanması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda bütün uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdı.

        Nabil Maarouf, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile telefonla görüşerek değerlendirmelerde bulunduğunu ve önümüzdeki günlerde özellikle bu konuyu görüşmek üzere Türkiye'ye ziyarette bulunacağını kaydetti. Büyükelçi Maarouf, böyle bir saldırı bekleyip beklemediklerinin sorulması üzerine ise, "Hiç kimse böyle bir kanlı baskın beklemiyordu. En fazla bizim beklediğimiz belki yardımlara el konulur ve insanlar kendi ülkelerine gönderilir diyeydi. Fakat görüldüğü gibi vahşi bir baskın düzenlendi. Bu İsrail'in kimliğidir tabiatıdır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ