Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Colin Kazım'dan polise veryansın

        Milli takımın Galatasaray'lı oyuncusu Colin Kazım, çocukluğunun geçtiği Londra'daki yoksul semtlerde çıkan olayların baş sorumlusu olarak İngiliz polisini gösterdi.

        İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen haftasonunda başlayan ve 7 kente yayılan yağma olaylarının yarattığı şok sürerken, çocukluğu Londra'nın yoksul semtlerinde geçen Galatasaray oyuncusu Colin Kazım, yaşanan çatışmaların en büyük nedenlerinden birisinin İngiliz polisinin yaptığı ayrımcılık olduğunu söyledi.

        HABERTÜRK'E konuşan milli takım oyuncusu, Londra'da yaşanan ayaklanmanın kendisi için sürpriz olmadığını belirtti. Kıbrıs Türk'ü anne ile Antigua'lı bir babanın çocuğu olarak 1986 yılında Londra'da doğan Kazım, Herkes Londra'yı farklı tanıyor.Güvenli bir şehir sanıyor. Ancak bizim yaşadığımız Londra sizin bildiğiniz Londra gibi değil. Ekonomik, sosyal problemlerin yanısıra yapılan ayrım durumu bu noktaya getirdi. Dünyanın her yerinden farklı insanlar yaşıyor. Bu insanların İngiliz pasaportu olmasına rağmen rengine ve ismine göre ayrım yapılıyor. Özellikle Polis bunu yapıyor. Size suçluymuşsunuz gibi davranıyor, kötü muamele ediyor" dedi.

        YAKARAK OLMAZ

        Yapılan ayrımcılığın yaşanan olayları haklı gösteremeyeceğini de savunan Kazım, "Daha büyük yanlışı ayaklanmaya katılanlar yapıyor. Yakarak yıkarak olmaz bu iş. İnsanlar mutlaka tepkilerini koymalı ama bu şekilde değil. Çünkü bu işleri daha karmaşık hale getirir" diye konuştu.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ