Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika "Çuvalcı general"in ilişki yaşadığı kadın ortaya çıktı

        ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı David Petraeus'un görevinden istifa etmesine yol açan, evlilik dışı ilişki yaşadığı kadının, Petraeus'un biyografisini yazan Paula Broadwell olduğu ortaya çıktı.

        Amerikan medyasında, konuyla ilgili bilgi sahibi olan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı yetkililere dayandırılarak verilen haberlere göre, ilişki, ABD Federal Soruşturma Bürosu tarafından (FBI), Broadwell'in, Petraeus'un e-posta hesabına erişmiş olabileceği yönündeki bir ihbarın ardından, Petraeus'un e-postalarını araştırırken ortaya çıkarıldı.

        Gazetecilerin ısrarlı çabasına rağmen kendisine ulaşılamayan Broadwell, Petraeus'un biyografisini kaleme aldığı, ''All In: The Education of General David Petraeus'' başlıklı kitabı geçen Ocak ayında yayımlanmıştı.

        Harvard Üniversitesi ve West Point Harp Akademisi mezunu olan Broadwell, kitabın önsözünde, Petraeus ile 2006 yılı baharında, Petraeus'un o sırada öğrenci olduğu Harvard'ı ziyareti sırasında tanıştığını yazmıştı.

        Broadwell, geçenlerde Newsweek dergisinde de ''General David Petraus'un Yaşam Kuralları'' adlı bir makele kaleme almış, makaledeki listenin 5'inci maddesinde, ''Hepimiz hata yaparız. Önemli olan bunların farkına varmak, ders çıkarmak, bu hataları tekrarlamamak ve yolumuza devam etmektir'' ifadesine yer vermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ