Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

’Biz Evleniyoruz’ yarışmasıyla ünlenen Caner Toygar’ın, Fox TV’nin "Bizden Kaçmaz" programında yayınlanan dayak görüntüleri, tüm Türkiye’de dehşet yarattı. Caner’in, sunucusu olduğu İstanbul Channel kanalının güvenlik görevlileri tarafından 21 Mayıs’ta dövüldüğü ortaya çıktı. ’Dövün’ talimatı ise, iddiaya göre, kanalın sahibi Osman Güzelsu’dan geldi.

CANER'İ SAĞLI SOLLU DÖVDÜLER. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL
Channel’da Meral Konrad’la yaptıkları programı sunan Caner Toygar’ın, kanalın sahibi Osman Güzelsu’nun şoförü, oğlu ve adamları tarafından kıyasıya dövülmesini yansıtan görüntüler tüm Türkiye’de tepkiyle karşılandı. Dakikalarca süren dayak olayı, Toygar’ın, Güzelsu’nun oğlunun da dahil olduğu teknik ekiple tartışması üzerine yaşandı. Güzelsu’nun adamları, Toygar’ı sile tokat dövdü. Toygar’ın özür dilemesi de, gözü dönmüş şehir eşkiyalarını durdurmadı. İstanbul Channel’ın adamları, bir yandan da feci dayağı kameraya aldı. Sol gözü moraran ve dudağına dikiş atılan Caner, dayak yedikten sonra makyaj yapılarak canlı yayındaki programına devam etmeye zorlandı.

REKLAM ARASI DAYAK

Yasal yollardan hakkını arayacağını belirten Toygar, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: "11’de yayına giriyorduk. Baktım stüdyoda başka tanıtım çekiliyor, ’Niye’ diye sordum. Bir çocukla bağrıştık, sonra yukarı çıktım. ’Stüdyo hazır yayına başlıyoruz’ dediler. İndik, reklam arasında yukarı odaya çektiler beni. ’Niye patronun oğluna vurdun’ demeye başladılar. ’Vurmadım’ dedim. İnanın ki vurmadım, yaşı benden küçük. Sonra makyaj yaptırıp tekrar yayına indirdiler".

O, VURURDU

Toygar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben sinirden bu kadar olduğunun farkında bile değilim, bayağı vurmuşlar. ’Kaset ortaya çıkmayacak’ dedikleri için bir şey yapmadım. Ahu Hanım (Tuğba) orada müdür diye, hatrına gittik. Para bile almadık. Korkutup ne yaptırmak istedikleri düşünülür. ’Ordu’yu fethettik sıra İstanbul’da’ diyen insanlar. Burada büyümek mi istiyorlar bilemiyorum. Osman Güzelsu, Fox Tv’de yayına bağlanıp ’Reklam yapıyorsunuz, dava açacağım, benim haberim yok’ diyor. Nasıl yok? Adamlar koruması, şoförü. ’Bizi Osman Güzelsu gönderdi’ diyorlar. ’O gelseydi seni vuracaktı. Biz geldik onun yerine’ diyorlar..."

Güzelsu’nun suç dosyası kabarık

CANER Toygar’ı adamlarına dövdürttüğü iddia edilen "İstanbul Channel" ve Ordu’dan yayın yapan ORT kanallarının sahibi Osman Güzelsu’nun suç sicili kabarık çıktı. Güzelsu hakkındaki suçlamaları gündeme getirense, Ordu eski Valisi Kemal Yazıcıoğlu.

HER SUÇ VAR

Yazıcıoğlu, Ekim 1999’da uydudan yayına başlayan ORT’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Osman Güzelsu ile ilgili 2000 yılı Ekim ayında RTÜK’e şikáyet dilekçesi yazdı. Yazıcıoğlu, ’siyasi tehdit, sarhoşluk, darp, teşekkül oluşturarak tehdit ile çek-senet tanzimi ve tahsili, tefecilik, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulundurmak, fuhuş, tefecilik’ de dahil çok sayıda suça karıştığını belirttiği Güzelsu’nun televizyon sahibi olmasının vatandaşı tedirgin ettiğini bildirdi.

İZİNSİZ PARA TOPLADI

Bu yazıdan sonuç alamayan Yazıcıoğlu, RTÜK’e 3 Mart 2004’de bir kez daha yazdı. ORT’nin valilikten izin almadan yardım kampanyası başlatarak para topladığını ihbar eden Yazıcıoğlu’nun uyarısı üzerine, RTÜK, 26 Nisan 2005’te ORT’ye uyarı cezası verdi. ORT binası, 2 Aralık 2004’te de bir kez kurşunlandı.

HÜRRİYET

BAKMADAN GEÇME