Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'DÜNYAYAÖRNEK GÖSTERİLECEK TÜRDEN İŞLERİN ALTINA İMZA ATIYORUZ'

        Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aliağa Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi açılışına katıldı. Açılışa AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti Aliağa Belediye Başkanı ve adayı Serkan Acar da katıldı. Açılışta konuşan Bakan Tekin, "Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce Serkan kardeşim böyle bir projeden bahsetti. Biz de kendisine, bu milletin bir parçası olarak özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için düşündüğümüz projelerden, onları öncelediğimizi göstermek için yaptığımız projelerden, attığımız adımlardan bahsetmiştik. Cumhurbaşkanımızın özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla ilgili olarak bizleri sürekli sıkıştırdığını, çocuklara sahip çıkmamız gerektiğine dair talimatlarını konuştuk, istişare ettik. Bu proje için de 'Bana ne düşüyorsa hem Milli Eğitim Müsteşarı hem de bir ağabey olarak yanındayım. Yapalım' demiştim. Dürüst olayım ben yapabilir mi, tam emin değildim ama bugün görünce çok mutlu oldum. Gerçekten de biz toplumsal olarak her bir ferdini aynı hassasiyet, aynı saygınlık düzeyinde kabul eden bir milletiz. Bu bizim doğamızda, genlerimizde var. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız da bizim için bu anlamda çok önemli. Biz bakanlık olarak bu konuda gerçekten dünyaya örnek gösterilecek türden işlerin altına imza atıyoruz. Biz bu çocuklarımız için yaptığımız şeyleri söylemiyoruz. Çünkü o çocuklar bizim için değerli. Burada da Serkan başkanımız böyle güzel bir tesisin altına imza atmış" dedi.

        'EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZ YEREL YÖNETİMLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI'

        "Başkan buradaki özel eğitimin içinde bulunduğu fiziki koşulların zorluğundan bahsedince onun da ihale sürecini başlattık" diyen Bakan Tekin, şöyle devam etti:

        "En kısa zamanda ihalesine başlanıp, zaten çok büyük bir yapı olmadığı için inşallah en kısa zamanda belki önümüzdeki yıl bu zamanlar özel eğitim okulunu da burada açmak için yine bir arada oluruz. Yerel seçimlere yaklaşıyor. Benim arzum, benim isteğim Serkan Başkan gibi eğitim konusunda öncelikleri, hassasiyetleri olan başkanların sayısının artması. Rakamlardan bahsedersek 20 milyon öğrenci, yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen, yaklaşık 76 bin kurum mevcut. Biz böyle devasa büyük bir aileyiz. Bu kadar büyük ailenin problemlerinin çözümünde Milli Eğitim Bakanlığı tek başına yeterli olmayabiliyor. Bizim bu anlamdaki en önemli paydaşlarımız yerel yönetimler ve belediye başkanları. Dolayısıyla belediyelerimiz bize destek oldukça bizim yaptığımız şeyler de daha sağlıklı sonuçlar üretiyor. 4-5 yıl önce yatırım programını aldığımız ama belediyelerle yaşadığımız imar ve benzeri problemler sebebiyle ihalesine bile çıkamadığımız yatırımlarımız var. Bu dönem İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nde en az Serkan Başkan kadar eğitim konusundaki hassasiyetine kefil olduğum Hamza Dağ kardeşimiz aday. Biz inşallah Cumhur İttifakı olarak her iki başkanımızı da seçerek İzmir'e hem eğitim, öğretimle ilgili olarak ihtiyaç duyulan her şeyi sağlayacağız hem de İzmir'in hak ettiği yerel belediyecilik, yerel yönetim anlayışını göstermiş olacağız" dedi.

        Açılışın ardından Bakan Tekin, Aliağa Belediyesi'ni de ziyaret edip, Ankara'ya dönmek üzere kentten ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler