Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BahriKARATAŞ / URLA (İzmir), ( DHA)- İZMİR'in Urla ilçesinde, önceki gün denize indirilen 'Minti Minti' isimli teknede çıkan ve 2 sahibinin hafif şekilde yaralandığı yangınla ilgili soruşturma sürüyor. Tekneyi satan yatçılık firmanın sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada. "Soruşturma sürecini etkilememek adına yangın kaynağı konusunda açıklama yapmak için bilirkişi raporunun alınmasını bekliyoruz " denildi.

        İ.A. ve T.T.'ye ait yaklaşık 4 milyon TL değerindeki 'Minti Minti' isimli, 12 metre boyunda, üzerinde 2 adet 350 Hp'lik motor bulunan tekne önceki gün Urla İskele Mahallesi'ndeki belediye ait URİT Restoran önünden denize indirildi. İddiaya göre, tekne sahipleri, 1 gün önce aldıkları tekneyi denemek için dün saat 15.00 sıralarında 2 teknik servis çalışanıyla tekneye bindi. İddiaya göre, tekne benzin deposundan kaynaklanan teknik bir arıza nedeniyle alev aldı. Tekne sahipleri İ.A. ve T.T., yaralandı. Çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevleri söndürdü ancak tamamen yanan tekne kullanılamaz hale geldi. Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan tekne sahipleri İ.A. ve T.T. tedaviye alındı. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'ne sevk edilen iki tekne sahibinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Polis, teknedeki yangınla ilgili soruşturma başlattı.

        SORUŞTURMA SÜRÜYOR

        Soruşturma sürerken, tekneyi satan yatçılık firması tarafından sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Soruşturma süreci devam etmekte olduğundan, süreci etkilememek adına yangın kaynağı konusunda açıklama yapmak için bilirkişi raporunun alınmasını bekliyoruz. Bu süreçte basında da yer alan bilgi kirliliği ve şirketimizi karalamaya yönelik beyanlara itibar etmemeniz rica ederiz. Ayrıca yaralıların tedavi süreçleri devam etmekte olup, basında yer aldığı gibi hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Hem soruşturma sürecinin hem yaralıların tedavi sürecinin takipçisi olacağımızı, sürece ilişkin gelişmelerden basına da gerekli bilgilendirmeyi yapacağımızı bilmenizi isteriz" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler