Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR'de dün Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan ve içinde 3 personelle Urla ilçesinde zorunlu iniş yaparken hasar alan askeri helikopter, hava muhalefeti nedeniyle bulunduğu yerden kaldırılamadı.

        İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden kalkan, içinde bir albay ve teğmen ile teknik astsubayın bulunduğu UH-1 tipi askeri helikopter, dün saat 14.30 sıralarında teknik arıza nedeniyle Urla ilçesi Bademler Mahallesi'nde bulunan Folkart Evleri'nin arkasındaki araziye zorunlu iniş yaptı. Zorunlu iniş yaparken hasar alan helikopterde bulunan teknik astsubay yaralandı. İhbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan teknik astsubay, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından helikopterle önce Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne, ardından bir hastaneye sevk edildi. Ekipler, sabah saatlerine kadar helikopterin bulunduğu alanda güvenlik önlemi aldı. Bugün ise zorunlu iniş yaparken hasar alan helikopterin alandan kaldırılması için çalışma başlatıldı. Teknik ekibin sabah saatlerinde başlayan çalışmasında, helikopterin motoru ve pervaneleri sökülerek kamyona yüklendi. Parçalar incelenmek üzere askeri üsse götürülürken, helikopterin gövdesi ise hava muhalefeti nedeniyle kaldırılamadı. Gövdenin, yarın kaldırılacağı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler