Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'YENİMAHKEMELERİN KURULMASINA İHTİYAÇ OLUYOR'

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kemalpaşa Adliyesi'nin temel atma töreninin ardından Torbalı Adliyesi'ni ziyaret etti. Bakan Tunç'a AK Parti

        Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar da eşlik etti. Bakan Tunç, burada yaptığı açıklamada, "Torbalı Adliyesi'ndeki yargı personelimizle selamlaştık. Torbalı'mızda 2010 yılında hizmete giren adliye binamız vardı. Torbalı'nın nüfusu giderek artıyor. Şu an 250 bine ulaşmış durumda. Yeni fabrikaların açılmış olması hem iş davalarını yoğunlaştırıyor hem de nüfusun artmış olması da yargı uyuşmazlıklarını çeşitlendiriyor. Dolayısıyla burada yeni mahkemelerin kurulmasına ihtiyaç oluyor. Yeni mahkemelerin kurulmasıyla ilgili çalışmamızı inşallah devam ettireceğiz. Bir de fiziki mekan ihtiyacımız var. Bu anlamda da adliyemize yakın yerde kaba inşaatı bitmiş bir bina var. Bu binanın kiralanmasına ilişkin bir çalışma olabilir mi diye bakıyoruz. Torbalı Adliyemizin de ihtiyacını karşılayacak bina konusunu çözeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

        "Önceden gerçek belediyecilik Torbalı'da uygulandı" diyen Bakan Tunç, şöyle devam etti:

        "Yeni dönemde Özgür Bey’le beraber gerçek belediyecilik tekrar burada başlayacak. Özellikle şehircilik ve altyapı yatırımları anlamında burası en güzel hizmeti hak ediyor. Tüm bu projelere de hükümet olarak destek vereceğiz. Adalet Bakanlığı'na düşen adliyeyle ilgili kısmı da sonuna kadar takip edeceğiz. Torbalı'nın ihtiyacı, yargı hizmetlerinden memnuniyeti karşılayabilmek için elimizden gelen gayreti inşallah göstereceğiz" dedi.

        Yağmur ÖNGÜN / İZMİR

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler