Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMHURBAŞKANIRecep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin başında güya bir genel başkan var. CHP Genel Başkanı'nın varlığı, yokluğu belli değil. Gelen posta koyuyor, giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip, kendisine tekme tokat dalıyor" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan, sahneye şarkıcı Cengiz Kurtoğlu ile çıktı. Kurtoğlu'nun 'Duyanlara Duymayanlara' isimli şarkısına eşlik eden Erdoğan, şarkının ardından meydanda toplanan gençlere seslenerek, "Sizler ne güzel gençliksiniz. Geleceğimizin teminatı gençler, sizleri en kalbi duygularımla ve hürmetle selamlıyorum. Milli mücadelenin ilham şehri, Anadolu'nun bereket kapısı, Ege'nin incisi İzmir'de sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Şükür, efelerin, yiğitlerin uğruna verilmiş şehitlerin var. Bugün gönlün mahsun olmuş; ne çıkar? Sana yakışmıyor karalar İzmir. Düşmanı denize döken sadece başındaki kara bulutları değil, vatanın istiklali üzerindeki hain emelleri de dağıtan İzmir'in yaralarını sarmaya az kaldı" dedi.

        'ATATÜRK MASKESİ TAKIP, YAN GELİP YATTILAR'

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "20 gün durmak yok. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. Buna inanıyorum. Bir asır önce düşmandan kurtuldu ama eser ve hizmet fukaralarından yakasını kurtaramadı. Tarih boyunca ülkenin en ışıltılı şehri İzmir, hep yerinde saydı. Türkiye zenginleşirken bu şehir, hak ettiğinden yerel yönetimler açısından maalesef çok azını aldı. Hükümet olarak verdiğimiz destekler, yereldeki umursamazlık sebebiyle arzu ettiğimiz etkiyi göstermedi. Sizlerin Meclis'te ve belediyelerde temsil etsin diye yetki verdiğiniz kişiler ne yaptı? Yüzlerine Atatürk maskesi takıp, yan gelip yattılar. Terör örgütleri ile gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgası yaptılar. Hem de ne kavga, hani Tepecik'teki o meşhur kavgalar, bunun yanında çocuk oyuncağı kalır. Bir de çantada keklik olarak gördükleri iradenizi açık arttırmaya çıkardılar. Mayıs seçimlerinde yaşananları biliyorsunuz. Pazarlıklarla Meclis'e taşıdıkları kişiler şimdi nerede? Cumhur İttifakı bu konuda gayet şeffaftır. CHP'nin demlendiği müttefikleri ile ilişkisinde şeffaflık var mı? Yok. Pazarlıklardan sizin haberiniz var mı? CHP'nin sırtından belediyelere kimlerin taşınacağını biliyor musunuz? Sırf bize kaybettirsin diye ortaya sürdükleri kimi partilere ve adaylara ne vaat ettiklerinden haberdar mısınız?" diye konuştu.

        'ANLAŞILAN BAY KEMAL'İN AHI TUTMAYA BAŞLADI'

        Konuşmasının devamında ana muhalefet partisini eleştiren Erdoğan, "CHP'nin başında güya bir genel başkan var. CHP Genel Başkanı'nın varlığı, yokluğu belli değil. Gelen posta koyuyor, giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Siyasetteki 40 yılı aşkın tecrübemizle Özgür efendiye birtakım tavsiyelerde bulunabiliriz. Ama Türk filmindeki replikle ifade edecek olursak, fikrimizi kendisine verip, zayi etmek istemiyoruz. Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip, kendisine tekme tokat dalıyor. Anlaşılan Bay Kemal'in ahı tutmaya başladı demek. İstanbul'da kendisini göstermek için sürekli azarlanıp, duran 'Tutmayın küçük enişteyi' karakteri var. Herhangi bir icraatı olmayan yarım mesai yapan biri var. CHP Genel merkezi ve adaylarıyla kendini kaptırdığı siyaset belki bir yere kadar işe yarayabilir ama nihayetinde ülke bunların eline kalsa facia olur" açıklamalarında bulundu.

        'SADECE MUHALEFETİ DEĞİŞTİREMEDİK''

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 21 yılda her şeyi değiştirdik; milletimiz, gayretiyle her alanda bu değişime ayak uydurdu. Sadece muhalefeti değiştiremedik. Birileri kendilerini milletin üstünde görüyor, insanımıza tepeden bakıyor. Dün ülkenin düşmanlarıyla kol kola yürümekten geri durmadılar. Bugün de terör örgütlerinin uzantılarıyla kent uzlaşısı altında gizli, saklı ilişkiler sürdürmeye devam ediyorlar. Tuğla üstüne tuğla koydukları herhangi bir hayırlı işe el verdikleri yok. İzmir'de yaptıkları bir hizmet var mı? Şu körfezin çektiği nedir? Yapılan bir şey var mı? İzmirli buna mahkum mu? CHP Genel Başkanı'nın kimi adayların üsluplarını sizler de takip ediyorsunuz. Atalarımızın güzel bir sözü var; 'Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar.' Atalarımız ne demiş; 'Karga kekliği taklit edeyim derken kendi yürüyüşünü şaşırmış'. Bu şaşkınlar, herkese ayar vermeye, herkesi kendilerine tabii etmeye çalışıyor. Hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah görenlerin kullandıkları yöntemleri, Allah'tan biliriz" dedi.

        'BİZDE KİBİR OLMAZ, BİZDE SADECE ESER OLUR'

        Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülke bunların eline kalsa hangi facialarla karşılaşabileceğimizi mayıs ayından bu yana yaşananlara bakarak görebiliriz. Muhalefet salkım saçak da olsa bu ülkenin önüne bir vizyon koymayı başardık. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına kilitlenmiştik; şimdi rotamızı 'Türkiye Yüzyılı'na çevirdik. Türkiye'nin diplomasi üretimi, ordusu, sanayisiyle, turizmiyle, insani tüm zenginliğiyle dünyanın en ileri ülkeleri arasındaki hak ettiği yeri almasını sağlıyoruz. Güncel tartışmalar, üstesinden gelebileceğimiz sorunlar sizi yanıltmasın. Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Kabinesi, Meclisi ile tüm kadrolarımızla milletimizin hizmetkarı olarak yolumuza devam ediyoruz. Size inanıyoruz. Aksi yönde bir duruşumuzu görürseniz; yüzümüze hakikatleri haykırın. Bizde kibir olmaz, bizde sadece eser olur, çalışmak olur. Eksik bırakmışsak tamamlamak, hata yapmışsak düzeltme olur, kendimize işte bu kadar güveniyoruz. Bugün burada sizlerin karşısına tek bir amaçla çıktık."

        '31 MART'TA KAZANANIN İZMİR OLMASINI DİLİYORUZ'

        Gündoğdu Meydanı'ndaki katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Emniyetten katılımı istedim, 100 bin. 31 Mart'ta bu müjdeyi yaşayacağız. İzmir'in yatırım eksiklerini tamamlayarak, şehrimizin kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz. Bu şehri, kadim tarihine uygun seviyeye getirmeye talibiz. Belediyecilik bizim işimiz. 21 yıldır tek başımıza iktidarız, başka niyetimiz olsa şimdiye kadar ortaya çıkardı. Milletim de bizi buralarda bırakmazdı. Kimsenin hayat biçimi ile derdimiz olmadığını kabul etmeyen kalmamıştır. Bunu akıl ve vicdan sahibi herkes görmüştür. 31 Mart'ta kazananın İzmir olmasını diliyoruz" dedi. Erdoğan, "İzmir'in yaralarını sarmaya az kaldı. 20 gün. Ama durmayacağız. Ana kademe, kadın kolları, gençler 20 gün durmak yok. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. 1 asır önce düşmandan kurtuldu. Ege'nin en ışıltılı, en hareketli şehri İzmir hep yerinde saydı. Üstesinden gelebileceğimiz sorunlar sizi yanıltmasın. Hedeflerimize yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanı kabilesiyle belediyeleriyle tüm kadrolarımızla yolumuza devam ediyoruz. Bundan daha sağlam adım olur mu?" diye konuştu.

        '21 YILDA 449 MİLYAR LİRA YATIRIM'

        İzmir'e yapılan yatırımları sıralayan Erdoğan, "Bugün ilk teravihi kılıyor, ilk sahura kalkıyoruz. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Başı sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan'ı Şerifiniz'i şimdiden tebrik ediyorum. Özellikle Ramazan ayının hasretlerinden gereken feyzi almak için Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını kutlayacağınıza inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Milli irade bayramını en coşkulu kutlayacağımız yerlerden biri, İzmir olacak. Bizde boş laf yok. İzmir'e 21 yılda günümüz rakamlarıyla 449 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Bu muhalefet ne yaptı? Bunların yatırımı var mı? Eğitimde şehrimize 11 bin 687 adet yeni derslik inşa ettik. 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 26 bin 431 kişi kapasiteli yurt binaları hizmete açtık. İzmir'in belediyesi, acaba kaç tane yurt binası yaptı? Halkapınar, Alsancak, Göztepe, Gürsel Aksel statları başta olmak üzere 115 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda 17 milyar lira tutarında kaynak sağladık. Sağlıkta 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi başta olmak üzere 4 bin 670 yataklı 47 hastanenin aralarında olduğu 129 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ kanalıyla 21 bin konutu tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettik. 4 bin 163 konuta devam ediyoruz. Riskli yapı olarak belirlediğimiz 62 bin 683 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. 6 adet atık su arıtma tesisi varken; bugün 70 adet tesis ile belediye nüfusunun yüzde 98'ine hizmet ediyoruz. 5 millet bahçesinden birinin yapımına devam ediyoruz, ikisi ihale aşamasında diğer ikisiyle ilgili çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

        'ADNAN MENDERES'İ YENİLEYEREK YOLCU SAYISINI 5 KATINA ÇIKARDIK'

        Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulaştırmada 618 kilometre ilave bölünmüş yol yaparak İzmir'de bölünmüş yol uzunluğunu, 985 kilometreye çıkardık. Osmangazi ve bağlantı yolları dahil olmak üzere İstanbul-İzmir Otoyolu'nu hizmete açtık. 1674 metre çift tünel ve bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 2 bin 520 metreyi bulan Konak Tüneli'ni kazandırdık. Etaplar halinde inşa ettiğimiz İzmir Çevre Yolu'nu tamamladık. Sabuncubeli Tüneli, 4 bin 70 metre uzunluğunda bitirerek trafiğe açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nu inşa ettik. Torbalı-Kemalpaşa ayrımı tamamladık. Yaparsa AK Parti yapar. Halen inşası devam eden çok sayıda projeyi önümüzdeki yıl bitirerek hizmete açıyoruz. Merkezi yönetim olarak yapacağız. Demir yollarında Aliağa-Selçuk arasındaki İZBAN'ı Kemalpaşa OSB'ne demir yolu bağlantı hattını bitirdik. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın yapımına etaplar halinde devam ediyoruz. Adnan Menderes'i yenileyerek yolcu sayısını 5 katına çıkardık. 20 yıl önce Adnan Menderes Havalimanı'nın halini düşünün; geldik ne oldu?"

        '30 MİLYAR LİRA PRİM TEŞVİKİ VERDİK'

        "Eski Foça ve Güzelbahçe yalı balıkçı barınaklarını Sığacık, Çeşme ve Yeni Foça yat limanlarını tamamladık" diyen Erdoğan, "Tarım ve ormanda 38 baraj, 7 içme suyu tesisi, 44 sulama tesisi, 109 taşkın koruma tesisi yaptık. İzmir'de 94 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek olan 5 baraj daha inşa ediyoruz. 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yıllık 3 milyar 750 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 4 sulama tesisimizle 115 bin dekar araziyi daha sulayacağız. İzmirli çiftçilerimize yaklaşık 64 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. 4 yeni OSB, 4 TEKNOPARK kurduk. Dikili, Bayındır ve Kınık sera organize tarım bölgelerinin yapımına devam ediyoruz. Bu 3 sera organize tarım bölgesi faaliyete geçtiğinde çoğu kadın olmak üzere 8 bin kişiye ilave iş imkanı sağlayacağız. İzmir'deki işverenlere 30 milyar lira prim teşviki verdik. Enerjide yaklaşık 1 milyon abonesi bulunan İzmir'de nüfusun yüzde 91'ine doğal gaz imkanı sunduk. Çeşme ve Karaburun'a da doğal gaz arzı sağlayacağız" dedi.

        Şehre yapılan hizmetleri anlatan videoyu izleten Erdoğan daha sonra "Belediyelerimizin sizlere getireceği her yatırımın destekçisi olacağız. Bu duygularla büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum" diye konuştu.

        'BU İŞ BİLMEZLERİN DEVRİNİ KAPATMAYA HAZIR MISINIZ'

        Mitinge katılan AK Parti'li Binali Yıldırım da halkı selamlayarak AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ için destek istedi. Yıldırım, "İzmir'de bu iş bilmezlerin devrini kapatmaya hazır mısınız? Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İzmir'de dönüşümde, sağlıkta, ulaşımda, sosyal belediyecilikte neler başarabileceğimizi iyi biliyorsunuz. Size güveniyoruz. 31 Mart'ta İzmir'i gönül belediyeciliği ile buluşturuyoruz" dedi.

        'HER TÜRLÜ RİSKE KARŞI DİRENÇLİ İZMİR'İ İNŞA EDECEĞİZ'

        AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ise İzmir'e birçok hizmetleri getirdiklerini belirterek "30 Ekim 2020'de acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz İzmir depremini yaşadık. İlk andan itibaren hemşehrilerimizin yanında olduk. Hak sahiplerine TOKİ'den evlerini teslim ettik. Çok şükür ki İzmir'imize mahcup olmadık. Bayraklı Şehir Hastanemizi açtık. Sabuncubeli Tüneli ile Manisa-İzmir arasının daha güvenli, tasarruflu ve hızlı bir şekilde gidilebilmesini sağladık. İzmir-İstanbul Otoyolu'nu hemşehrilerimizin hizmetine sunduk" diye konuştu.

        'Eşsiz İzmir Vizyonu' çerçevesinde projeler açıkladıklarını ifade eden Dağ, İzmir'in marka değerini artıracak bir vizyon ortaya koyduklarını belirtip, "Daha güzel yaşanabilecek bir İzmir hayalimiz var. Ulaşımda, çevre ve şehircilikte, kentsel dönüşümde, altyapıda, gençlikte, eğitimde, 31 Mart'tan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Kendimize güveniyoruz, vizyonumuza güveniyoruz. Sizlere güveniyoruz. 22 yılda, ülkemize binlerce kilometre yol yapıldı, havalimanları açıldı, ülkemizin her bir noktası demir ağlarla örüldü. Önümüzdeki dönemde de bizler; yeni çevre yolunu, körfez geçişini, alternatif yolları, yeni raylı sistem ağlarını kusursuz bir şekilde İzmir'imize kazandıracağız. Çiğli Atık Sur Arıtma Tesisi'nin rehabilitasyonu ile körfezi; tertemiz, masmavi, kokmayan hale hızlıca getireceğiz. Eser siyasetimiz neticesinde Malatya, Elazığ, Kütahya, Giresun, Van yeniden ihya olmuştur. Bu azimle bizler de 150 bin konutun dönüşümünü, 50 bin sosyal konutu, 4 yeni yöre kenti yapacağız. Her türlü riske karşı dirençli bir İzmir'i inşa edeceğiz."

        AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan ise İzmir'de belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu dile getirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da İzmir'in belediyecilik hizmetlerinin en iyisini hak ettiğine dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler