Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'ADAYLARIMIZIN9’U KADIN, 12’Sİ 40 YAŞ ALTINDA'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayraklı’daki deprem konutlarının bulunduğu bölgede halk buluşmasına katıldı. Konuşmasına başlamadan önce 30 Ekim depreminde hayatını kaybedenler anısına deprem anıtına karanfil bırakan Özel, seçim otobüsünün üzerinden yağmura rağmen meydanda toplanan vatandaşlara seslendi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Cemil Tugay ve Bayraklı Belediye başkan adayı İrfan Önal'a destek isteyen Özgür Özel konuşmasında CHP’nin İzmirlilerin taleplerini dikkate alarak aday gösterdiğini vurguladı. Özel, “Birileri diyor ki, 'CHP İzmir’i çantada keklik mi sanıyor?' Anketler yaptırıyoruz. Taleplerine bakıyoruz. İzmir’de büyük bir değişim ve dönüşümü hep birlikte başlatıyoruz. Geçmiş dönemde partimize hizmet eden tüm başkanlarımız çok kıymetli. Değişim ve dönüşümün İzmir’de iki önemli aksı var. Bunlardan biri kadınlar. Bugüne kadar Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin, kurtuluş mücadelesinin ilk kurşunun sıkıldığı düşmanın denize döküldüğü bu kentte, cumhuriyetin 100’üncü yılında bir kadın devriminin zamanı gelmişti. Bugüne kadar partimizde toplam 6 kadın belediye başkanımız vardı. Bugün hepsi seçilecek yerden, İzmir’in en büyük 5 ilçesinden 3’ünde ve toplam 30 ilçeden 9’unda kadın adaylarımız var. Atatürk’ün kızlarını Atatürk’ün kentine armağan ediyorum. Ayrıca Atatürk, cumhuriyeti gençlere emanet etti. İzmir’deki CHP listelerinin en önemli özelliği gençlere duyduğu güvendir. 30 adayımızdan 12’si 40 yaş altındadır. Bayraklı adayımız İrfan Önal da 39 yaşındadır" dedi.

        'DEPREMZEDELERİN MESELELERİ BİZE EMANETTİR'

        Özel, yaptığı konuşmada Bayraklı'da 30 Ekim 2020 depremini hatırlatarak kendisinin de 10 gün boyunca felaketin yaşandığı yerlerde gözlemlerde bulunduğunu anlattı. Özel, "30 belediye başkanımız ve bir takım kaptanımız Cemil Tugay var. Hepsini size emanet ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanında büyükşehir adaylarımız var. Her birinden iyi yönetim bekliyoruz. Ama bu iki başkanımızdan apayrı bir beklentim var. Bayraklı depremde 117 canını kaybetti. Enkazların başında umutla bekledik. Bu iki arkadaşımızın temel görevleri depremde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için takipçi olacaklar. Hangi yetkilerini kullanmaları gerekiyorsa kullanacaklar. Bayraklı’nın dirençli bir kent haline gelmesi için depremde aynı felaketi yaşamaması için ikisine birden çok inanıyorum. Bundan sonra her ikisinin kapısı herkese açık. Bayraklı'nın depremsellik sorunu, depremzedelerin mağduriyeti, hayatını kaybedenlerin yakınlarının meseleleri İrfan’a, Cemil'e ve bana emanettir" diye konuştu.

        'İZMİR'DE AK PARTİ KİMLİĞİNİ GİZLEYEREK PROPOGANDA YAPIYORLAR'

        Konuşmasında AK Parti’yi ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayını da eleştiren Özel, şöyle devam etti:

        "Büyük bir oyunun içindeyiz. Birileri İzmir Büyükşehir’e adaya olmuş. Türkiye’nin her yerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri var. İzmir’de adayın yanında Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi yok. Ampül yok. İzmir’de Recep Tayyip Erdoğan’ı gizleyerek, ampülü gizleyerek, AK Parti kimliğini gizleyerek propaganda yapıyorlar ve İzmirli’den oy istiyorlar. Kardeşim sen İzmirliden oy istiyorsun da bak İrfan Önal’ın genel başkanı burada, logosu yakasında, Atatürk’ün ilkeleri, altı oku burada. İçimiz ne ise dışımız o. Peki İzmir’in aday olunca saçını sakalını toplatan adayına soruyorum; kardeşim İrfan genel başkanını saklamaz. Sen genel başkanını neden saklıyorsun? Bu adamlar şimdi gelmişler İzmir’de belediye başkanı olmak istiyorlar. Hadi canım sende."

        'FİLİSTİN BİZİM İÇİN YENİ BİR MESELE DEĞİLDİR'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha sonra Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programında yaptığı konuşmada ramazan ayının güzelliklerinden söz eden Özel, Filistin'de akan kan ve gözyaşının dinmediğini belirterek, "Ramazan ayındayız iyilik ve barış ayındayız. İsrail'i yaptığı saldırılardan dolayı bir kez daha kınıyorum. Filistin topraklarında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesi vardır. Filistin bizim için yeni bir mesele değildir. Filistin meselesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesidir, Türk solunun meselesidir. Bir yandan AK Parti Genel Başkanı bir gece Hamas, İsraillilere saldırıda bulunduğunda o saldırıyı kınadığımız için 'Özgür Özel Hamas'ın saldırısına terör saldırısı diyor' demişti. Kim yaparsa yapsın suçsuz insanlara gece yarısı saldırmak terör saldırısıdır. Hamas'ın yaptığı terör eylemidir. İsrail'in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür. İkisini de kınıyorum" diye konuştu.

        'TEMİZ SİYASET DİLİNE DEVAM EDECEĞİZ'

        Türkiye'de de siyasetin diline centilmenliğin hakim olmasını isteyen Özgür Özel, şöyle konuştu:

        "Sayın Erdoğan'ın, Sayın Devlet Bahçeli'nin bütün CHP'ye oy verenleri dolayısıyla İzmirlileri Bornovalıları üzen rencide eden olmadık ifadeler kullanılan o dili terk etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz temiz siyaset diline devam edeceğiz. Kimse istiyor diye onlarla kavga etmeyeceğiz. Seçim kazanmak uğruna kavga edip kutuplaşma iklimini benimsemeyeceğiz. İktidarla kavgamız olacak ama bu kavga kimlik siyaseti üzerinden değil emeklilerin hakları, gençlerin hakları için olacak. Bundan sonraki süreçte büyük bir hak mücadelesini sürdüreceğiz."

        'CHP'NİN KAPISI HERKESE AÇIK'

        İzmir'in de Bornova'nın yaşamında özel bir yeri olduğunu ifade eden Özgür Özel, farklı partilerden CHP'ye katılmak isteyenlerin bulunduğunu söyledi. Özel, "Siz bugün CHP'ye gelmekle hangi siyasi partiden gelirseniz gelin baba evine geliyorsunuz. Herkes baba evinde doğar. Sonra kimi daha büyüğünü arar gider. Kimi daha küçüğüne razı olur. Herkes bilir ki bir gün başı sıkışırsa, baba evinin çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Yöneticilerimiz o baca tütsün diye odun taşıyanlardır. İster AK Parti’li ister MHP'li kim olursa olsun 'Hoşgeldiniz' deriz. Yeriniz evin baş köşesidir. Çünkü bu ev dedenizin evidir. Buranın tapusu ne Özgür Özel'de ne Kemal Kılıçdaroğlu'nda var. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlı o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Öyle olunca kim gelmek isterse kapı ardına kadar açık. 'Niye bugüne kadar gelmedin' demeyeceğiz. Esnaf bu hale düşeceğini bilseydi. 10 bin lira emekli maaşına muhtaç edileceklerini bilselerdi zaten oy vermezdi. Bu iktidar geldiğinde 1,5 buçuk asgari ücret olan emekli maaşı orada kalsaydı 26 bin liraydı. Derin bir yoksulluk var açlık var. Kasabın önünden geçememek mandıraya gidememek var. Gün birlik beraberlik günüdür. İzmir'deki vatandaşın yüzde 95'inin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duyduğunu biliyorum. CHP'nin kapılarını size açıyoruz. Sizi böyle bir partiye davet ediyoruz" diye konuştu.

        'ÖZGÜRLÜKLER KENTİ İZMİR'

        İzmir'in özgürlükler kenti olduğunu belirten Özel, "İzmir ibadet edene de etmeyene de karışılmayan kimsenin giyim kuşamına karışılmayan bir kenttir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu özgürlükleri bize tanıyan Atatürk'ün peşinden giden belediye başkanlarımız var" ifadelerini kullandı.

        Nevra UÇKAÇ / İZMİR,

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler