Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'TERMİKSANTRAL YAPMA HEDEFİMİZ VAR'

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'deki programını Kınık ilçesinde sürdürdü. Bakan Bayraktar, Kınık Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Bayraktar, "Kınık'ta, Bergama'da yani bu Bakırçay bölgesinde bizim çok güçlü madenlerimiz var. Çok önemli kömür madenimiz var. Yaklaşık 2 bin 800 kişiye istihdam sağlıyoruz. İnşallah bu istihdamı arttırmak istiyoruz. Başta Kınık'taki kardeşlerimiz olmak üzere, civardan genç kardeşlerimize yeni istihdam kapısı, daha da büyüyen bir istihdam kapısı açacağız. İnşallah orada bir termik santral yapma hedefimiz var. Yerli kömürümüzü kullanarak, 700 megavatlık kuracağımız bu santralle inanıyorum ki 1000 kişiye daha yeni istihdam kapısı yine başta bu bölge olmak üzere Bakırçay bölgesine değerli kardeşlerimize sunmuş olacağız" diye konuştu.

        Bakan Bayraktar, "Belediyelerimiz hizmet hedefleri sizleri önceleyen bir anlayışta olması lazım. Çalışmamayı değil, bir projeyi nasıl yaptırmayabiliriz değil, daha çok projeyi nasıl yapıyoruz, daha çok hizmeti vatandaşımıza nasıl götürdüğünü hedeflemesi lazım. Bu anlayışta olması lazım. Onun için Cumhur İttifakı, onun için AK Parti belediyeciliği diyoruz" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler