Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma ve dava nedeniyle tutuklananların bulunduğu cezaevlerinde, cumhurbaşkanı seçiminde en çok oy Muharrem İnce'ye, milletvekili seçiminde ise HDP'ye çıktı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'ye üye olanların da tutuklu bulunduğu Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki Şakran T1, T2, T3 tipi ve kadın kapalı cezaevlerinde 3 bin 98 tutuklu oy kullandı.

        Geçerli oylara göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 kişi Vatan Partisinin Genel Başkanı Doğu Perinçek'e, 71 kişi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na oy verdi.

        - Milletvekilliği seçiminde HDP'ye

        Yine FETÖ mensuplarının tutuklu bulunduğu Menemen T Tipi Cezaevi'nde 486 oy kullanılırken, geçerli oylardan İnce'ye 279, Akşener'e 84, Demirtaş'a 57, Erdoğan'a 43, Karamollaoğlu'na 14 oy çıktı. Perinçek'e oy veren tutuklu olmadı. Bazı FETÖ'cülerin tutuklu bulunduğu İzmir F1 ve F2 tipi cezaevlerinde ise 363 tutuklu oy kullandı. Burada, İnce'ye 187, Erdoğan'a 19, Akşener'e 68, Demirtaş'a 65, Karamollaoğlu'na 20 oy çıkarken, Perinçek'e oy verilmedi. Bu cezaevlerinden milletvekilliği seçimde ise AK Parti'ye 141, MHP'ye 337, CHP'ye 752, İYİ Parti'ye 462, Saadet Partisine 169, HDP'ye bin 982, HÜDAPAR ve Vatan Partisine 1'er oy verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler