Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), depremin ardından 36 aylık sürede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

        Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi'ndeki dernek binasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Dernek Başkanı Haydar Özkan, 30 Ekim İzmir Depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diledi.

        Depremin ardından geçen 36 aylık sürede yaptıkları çalışmaları değerlendirmek için açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Özkan, "Orta ve az hasarlılarımız için rezerv alandan satış önceliği talebimiz olumlu karşılandı ancak henüz sonuçlanmadı. Bundan dolayı mağdur olan depremzedelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Proje alanında 11 konut, rezerv alanda ise 146 iş yeri kurada çıkmadığı için teslim edilemedi. Hak sahiplerinin mağduriyeti giderilemedi." dedi.

        Rezerv alanda teslim edilen bazı evlerde yaşanan sorunların çözümü için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Özkan, depremzedenin en önemli probleminin kredi faizleri olduğunu kaydetti.

        Kredi faizleriyle ilgili sorunlarda mesafe kaydedemediklerini belirten Özkan, Kahramanmaraş merkez üslü depremlerden etkilenenler için verilen hibe ve kredi desteğinden İzmir depremi mağdurlarının yararlanamadığını, bunun kendilerini yaraladığını da ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler