Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'na "Türkiye Yüzyılı Monolit Kuleleri" yerleştirildi.

        Cumhuriyet'in 100. yılıyla ilgili içeriklerin yer aldığı anıtsal görünümlü monolitlerde, özel video gösterimleri gerçekleştiriliyor.

        Vatandaşlar cep telefonlarıyla ekrandan paylaşılan görüntülerin fotoğraflarını çekti.

        Cumhuriyetin 100. yıl etkinliklerine katılmak için ailesiyle İsveç'ten gelen 25 yaşındaki Dilara Erdoğan, AA muhabirine, İzmir'de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin 100 yılda çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Erdoğan, "Çok gurur duyucu bir şey. Gerçekten ülkemiz çok gelişti. Türkiye, dünyanın her yerinde duyuluyor. Bu çok güzel bir şey. Ne mutlu Türk'üm diyene!" şeklinde konuştu.

        Erdoğan'ın annesi Selma Taşkın ise "45 yıldır İsveç'te yaşıyoruz. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Atatürk'ün aşığıyım. Bayrağım için canımı veririm." diye konuştu.

        Etkinliğin 1 Kasım'da sona ereceği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler