Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Defilesi" yapıldı.

        İzmir Kültür Sanat Fabrikası'ndaki defile İzmir Valiliği koordinasyonunda İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile Türk Kızılay Kadın İzmir işbirliği ile gerçekleştirildi.

        Defileyi İzmir Valisi Süleyman Elban ile eşi İrem Beyza Elban, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Şebnem Bursalı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy da takip etti.

        Defilede, Anadolu Selçuklu döneminden Cumhuriyete ve günümüze uzanan gelenekle yeniliğin birleştirildi kıyafetler yer aldı. El tezgahlarında dokunan yerli ve doğal dokuma kumaşların yanı sıra ipekli ve kadife kumaşlar üzerine el işçiliği ile işlenen geleneksel motifler konuklara tanıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler