Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Bayraklı ilçesinde Meryem ve Yahya Köşek ile kızları Funda Güçlü'yü sokakta silahla öldürdüğü ve öldürmesine iştirak ettiği gerekçesiyle sanıklar Ali İhsan Kılıç ve ağabeyi Mehmet Kılıç'ın yargılandığı davada savcı, her 2 sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 1 kez müebbet hapis cezası istedi.

        İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Mehmet Kılıç, taraf avukatları ve müştekiler hazır bulunurken, tutuklu sanık Ali İhsan Kılıç, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Mahkeme başkanı olay anına ilişkin görüntüleri izleyip zapta geçti.

        Görüntülere ilişkin görüşleri sorulan Mehmet Kılıç, kendisinin silahla alakasının olmadığını belirterek, "Suçlu değilim. Kardeşim suçluysa cezasını çeker. Ben silahı bilmem." dedi.

        Savcı, mütalaasının hazır olduğunu belirterek, sanık Ali İhsan Kılıç hakkında, "kadına karşı nitelikli kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürme" suçundan 1 kez müebbet ve "silahla kasten yaralama" suçundan da 6 yıla kadar hapsini istedi.

        Diğer tutuklu sanık Mehmet Kılıç hakkında da yardım suçlamasıyla aynı cezaları talep eden iddia makamı, hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılan ve bu dosyayla birleştirilen Filiz Topaloğlu'nun beraatını talep etti.

        Mütalaanın ardından söz verilen müştekiler, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

        Taraf avukatlarının mütalaaya ilişkin ek süre istemesi üzerine mahkeme başkanı, sanıkların tutuklulukların devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        - İddianame

        İzmir'in Bayraklı ilçesinde 10 Haziran 2022'de Ali İhsan Kılıç (66), komşusu Yahya Köşek (61) ile Meryem Köşek'i (57) tabancayla vurmuştu. Kılıç, daha sonra olay yerinde anne babasına pansuman yapmak isteyen kızları Funda Güçlü'yü (37) de silahla yaralamış, hastaneye kaldırılan yaralılar, kurtarılamamıştı.

        Olaydan sonra kaçan Ali İhsan Kılıç, polis ekiplerince yakalanmıştı.

        Tabanca üzerinde yapılan incelemede parmak izine rastlanan Mehmet Kılıç (68) da 13 Temmuz'da gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

        İddianamede, iki aile arasında arsa meselesinden kaynaklı 20 yıllık husumet olduğu belirtiliyor.

        Sanık Ali İhsan Kılıç'ın "kasten öldürme", sanık Mehmet Kılıç'ın "kasten öldürme suçuna iştirak" suçundan üçer kez müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

        Ayrıca sanıkların "silahla tehdit", "kasten yaralama" ve "6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından da cezalandırılması isteniyor.

        Müşteki-sanık Filiz Topaloğlu hakkında "kasten yaralama" suçundan İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, mevcut dava dosyasıyla birleştirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler