Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Filistin'de barış talep ederek beyaz balonlar uçurdu.

        DEÜ'den yapılan açıklamaya göre DEÜ Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Türkçe yeterliliği eğitimi alan öğrenciler, rektörlük önünde bir araya geldi.

        Buluşmada öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarını kınadı.

        Uluslararası kamuoyunu sorumluluklarını derhal yerine getirmeye çağıran Hotar, şunları söyledi:

        "7 Ekim ve aslında daha öncesinde sistematik olarak İsrail tarafından Filistin coğrafyasında sürdürülen katliamlar artık çığırından çıkmış durumda. Binlerce çocuk bu dünyadan koparıldı, öksüz, yetim ve vatansız bırakıldı. İsrail tüm uluslararası sözleşmeleri, evrensel insan haklarını hiçe sayarak büyük bir vahşetle bir aydır sürdürdüğü saldırılarda sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları, camileri ve kiliseleri hedef almaya devam ediyor. Üniversite olarak, Filistin halkının acılarını yüreğimizde hissediyoruz."

        Öğrenciler, konuşmanın ardından beyaz balonları gökyüzüne bıraktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler