Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Ticaret Odası tarafından İzmir Ticaret Tarihi Müzesi'nin 20. kuruluş yıldönümü ve müze bünyesinde hazırlanan prestij kitapların tanıtımı amacıyla resepsiyon verildi.

        İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, odada düzenlenen resepsiyonda, İzmir'in gerçek anlamıyla çok kadim bir tarihe sahip olduğunu, 8500 yıla dayanan bir kültürel mirasın bu topraklarda yaşadığını söyledi.

        Bu zengin tarih içerisinde pek çok farklı unsurun barındığını aktaran Özgener, "Bunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz ticaret. İzmir'in ticari yolculuğu, volkanik bir taş olan obsidyen ile başlıyor ve bugün dünyanın hemen her yerine açılan bir limanla yoluna devam ediyor. Bu yolculuğun somutlaşarak vücut bulduğu İzmir Ticaret Odası da 1885 yılında kuruldu ve o tarihten bu yana ticareti canlı tutmak için var gücüyle çalışıyor." dedi.

        Özgener, İzmir'in ticari tarihini sergilemek üzere 20 yıl önce Ticaret Tarihi Müzesini açtıklarını da belirterek, müzedeki koleksiyonlarda bulunan eserlerin yer aldığı prestij yayınları da hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler