Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verildi.

        Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa, emekli müftü Abdullah Cihangir, İstanbul Avcılar İlçe Müftüsü Necdet Arman, Sarıkamış İlçesi Müftüsü Numan Öztürk, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

        Konferans, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

        Cihangir, burada yaptığı konuşmada, "İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek, hiç şüphesiz peygamber efendimizdir." dedi.

        İnsanlara iman ve istikametin gereği, vahyin rehberliğinde, Allah resulünün örnekliğinde bir hayat yaşamanın düştüğünü belirten Cihangir, "Vahyi yaşanan bir hayata dönüştüren Resul-i Ekrem Efendimiz gibi güvenilir olmaktır. Özü sözü bir, dosdoğru, dengeli, kararlı ve dürüstçe bir hayatı tercih etmek ve orada karar kılmaktır. Kısacası onun ahlakıyla ahlaklanmak, onun açtığı yolda yürümektir." diye konuştu.

        Konferans, çocuklardan oluşan semazen gösterisi, ilahilerin seslendirilmesi ve sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler