Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ'de,Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla gastronomi günleri kapsamında bir kazanda 1 ton mantı pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı. 

        Kayseri'de, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki gastronomi günlerini, 2'nci gününde, yüzlerce kişi ziyaret etti. Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, bir kazanda pişirilen 1 ton mantı vatandaşlara ikram edildi. Dünya rekoru kırdıklarını belirten Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, "Burada gastronomi günlerini tanıtalım diye bir etkinlik yapıyoruz. Bu etkinlikte de Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar odası olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır bir harekette bulunmak istedik. Ne yapalım diye düşünürken, '1 ton mantıyı 1 kazanda pişirelim' dedik. 1 ton mantıyı kazanda pişirerek dünya rekoru kırdık. Buna da Kayseri halkımızın teveccühü var. İnsanlarımıza ikram ediyoruz. Kayserimize hayırlı olsun. Bu iş aşçılarımız için çocuk oyuncağıdır. İnşallah bundan sonraki günlerde de Kayserimizin lezzetlerini tanıtabilmek için devam edeceğiz. Bundan sonraki hareketlerimizde şeflerimizle el ele vererek Guinness Dünya Rekorlarına girecek projeler geliştireceğiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler