Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de kar maskeli şekilde evine girip kendisini darbeden iki kişiden birini tabancayla öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanması sürdü.

        3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "kasten öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuksuz yargılanan M.A. ve "öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılanan eşinin akrabası sanık M.U.A. ile avukatlar hazır bulundu.

        Sanık M.U.A, akrabasıyla evli olan ve eşini aldattığını öne sürdüğü sanık M.A'yı korkutmak için arkadaşı maktul A.Ö. ile sanığın evine gittiğini, yaralama kastı olmadığını belirterek, beraatini ve tahliyesini istedi.

        Sanık M.A. ise M.U.A. ve maktul A.Ö'nün evine girip cop ve muşta ile kendisini dövüp öldürmek istediklerini iddia ederek, yatak odasına kaçtığını ve buradaki silahını alıp can havliyle ateş açtığını savundu.

        Kimseyi öldürme kastı olmadığını öne süren M.A, beraatini talep etti.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru da olay yerine vardığında evden iki el ateş sesi duyduğunu, elinde silahla kapıyı açan M.A'nın "yardım edin" diye bağırdığını, evdeki kan izlerini takip ederek odaya gittiğinde ise elinde muşta ile kar maskeli bir kişinin yerde yattığını gördüğünü anlattı.

        Polis memuru, olay yerinden kimsenin kaçtığına tanık olmadığını kaydetti.

        Mahkeme heyeti, sanık M.U.A'nın tutukluluğunun devamına hükmederek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        - Olay

        İddiaya göre, İngiltere'de ikinci evliliğini yapan M.A, 9 Şubat 2022'de, tatilini geçirmek üzere bulunduğu Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesi Hapishane Caddesi'ndeki evine gelen eşinin yakını M.U.A. ve arkadaşı A.Ö. tarafından cop ve muşta ile darbedilmişti.

        Kaçtığı yatak odasından aldığı tabanca ile ateş ederek A.Ö'yü öldüren M.A, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınıp tutuklanmış, açılan davada tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

        Otomobille kaçan M.U.A. ise Kayseri girişinde polis ekiplerince yakalanıp tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler