Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'nin Bünyan ilçesinde kaymakamlık, belediye ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından Uluslararası Halı, Kilim ve Güzel Sanatlar Konferansı düzenlendi.

        Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Turgut Gülen, Belediye Başkanı Özkan Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile yerli ve yabancı davetli katıldı.

        Etkinlikte, Bünyan halısı başta olmak üzere birçok halı, kilim ve eserler üzerine sunum yapıldı.

        Uluslararası Halı, Kilim ve Güzel Sanatlar Sergisi'nin açıldığı programda, Kaymakam Gülen ve Başkan Altun'a plaket verildi.

        Altun, bu tür etkinliklerin Bünyan için önemli olduğunu belirterek, ilçede ilk kez halı, kilim ve güzel sanatlar üzerine konferans ve sergi düzenlediklerini söyledi.

        Etkinliği, uluslararası seviyeye taşımayı başardıklarını aktaran Altun, "Hem sergi hem de konferansa yurt dışı ve yurt içinden katılım oldu. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördük. Halı, kilim ve güzel sanatlar sergisini ilçemizde bir gelenek haline getirerek, her yıl düzenlemeyi planlıyoruz. Hocalarımıza, katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize ve projeye emek verenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler