Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanelerine kazandırılan robotik cerrahi sistem ile ilk ameliyat 11 Aralık Pazartesi üroloji alanında gerçekleştirilecek.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Demirkaya Holding'in bağışı ile ERÜ Tıp Fakültesi Hastanelerine kazandırılan robotik cerrahi sistemi "Da Vinci" sayesinde, üroloji, kadın doğum, kalp damar cerrahisi ve göğüs cerrahisi olmak üzere çeşitli branşlarda ameliyat yapılabilecek.

        Bir cerrah tarafından yönetilen bilgisayar ve yazılım temelli bu cihazın kurulumu, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Erzurum ve Kocaeli’den sonra Erciyes Üniversitesinde gerçekleştirildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, hastane olarak bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, pazartesi günü yapılacak ilk ameliyat için heyecanlı olduklarını kaydetti.

        Horozoğlu, insan eliyle ulaşılması zor olan dokulara daha kolay ulaşılmasını sağlayan cihazla artık ameliyatların daha az kanama riskiyle daha kısa sürede yapılabileceğine dikkati çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler