Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) ev sahipliğinde farklı sektör temsilcilerinin, bölgede bulunan üniversite öğrencileri ile buluşturulması amacıyla düzenlenen Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF'23) açıldı.

        Fuar, Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Yetenek Her Yerde" sloganıyla 19 üniversite paydaşlığında, kamu ve özel sektör ile meslek odalarının işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

        Açılışta konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ERÜ ve kentteki diğer üniversitelerin ortaya koyduğu başarıların önemine dikkati çekerek, Kayseri'nin Türkiye'ye katma değer üreten, ithalatından 2 kat fazla ihracat yapan, istihdama katkı sağlayan çalışkan bir şehir olduğunu vurguladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da "2019'da benzer bir çalışma yapılmış, çok verimli geçmişti. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılının kutlandığı, ikinci yüz yıla geçtiğimiz bu süreçte şehrimizde böyle anlamlı çalışmanın yapılması bizleri keyiflendiriyor, sevindiriyor." dedi.

        ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise ERÜ'nün birçok alanda kendisini ispatladığını, AR-GE ile ÜR-GE'de, sağlıkta, mühendislikte, ziraat ve sosyal bilimlerde çok güçlü faaliyetler içerisinde yer aldığını söyledi.

        Öğrenci odaklı çalıştıklarını anlatan Altun, şunları kaydetti:

        "Çünkü biz biliyoruz ki bundan sonraki süreçte özellikle Türkiye yüzyılına adım atacağımız süreçlerde siz gençlere çalışmalarınızla, gayretlerinizle çok ihtiyacımız olacak. Sizin gerek kampüs hayatınızdaki yaşam süreçlerinizi rahatlatmak gerekse bilgi birikim ve donanımınızı geliştirmek anlamında kampüs hayatını canlandırmaya çalışıyoruz. 52 bin öğrenciyle yaptığımız bu çalışmalarda sizlerin gelişimini en üst seviyede tutmak istiyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu bölgesel kariyer fuarları sizin bundan sonraki meslek hayatınızda çok kıymetli olacak. Yetenek kapısı altında özellikle staj noktasında kendi özgeçmişinizi yayınlamış olmanız, tanımlamış olmanız size hiç beklemediğiniz yerlerde önemli staj imkanları sunacaktır."

        Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen fuar, 26 Aralık'ta sona erecek.

        - AA standına ilgi

        Öte yandan fuarda Anadolu Ajansı

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler