Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lüleburgaz Müftülüğü tarafından cami çocuk buluşmaları kapsamında Nasreddin Hoca gösterisi düzenlendi.

        Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Camisinde 7-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen programda öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

        Yaklaşık 300 çocuk ve aileleri katıldığı etkinlikte yaş gruplarına göre çocuklar halat çekme, çuval yarışı, deve-cüce oyunları oynandı.

        Lüleburgaz Müftüsü Sabri Demir, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür etti.

        Nasreddin Hoca'nın Türk kültüründe ayrı bir yeri ve önemi bulunduğunu ifade eden Demir, "Eminim ki bu çocuklarımız büyüdüğü zaman, tarihi Sokullu Mehmet Paşa Camisinde, Nasreddin Hoca ile buluştuklarını hatırlayacak. Milli kültürümüzde Nasreddin Hoca'nın var olduğunu, camide neşelendiklerini, gönüllerinde cami sevgisi olarak geri dönüşüm olacaktır. Bizimde gayemiz onlarda bir güzel iz bırakmak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler