Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'de çocuklar Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Gazze'deki akranlarına destek amacıyla İzmit Körfezi'ne kağıttan yaptıkları gemi ve balonlar bıraktı.

        Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu'nca düzenlenen programda yaklaşık 30 çocuk aileleriyle hazırladıkları kağıttan gemilerle Seka Park'ta toplandı.

        İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı'nın yaptığı duanın ardından çocuklar, yaptıkları kağıttan gemileri ve Filistin bayrağının renklerini taşıyan balonları denize bıraktı.

        Programda konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Başkanı Muhammet Hanefi Akbulut, aileleriyle birlikte farkındalığa katkı için gelen çocuklara teşekkür ettiğini belirterek, "Bugün bizim başımıza bombalar yağmıyor. Hava soğuk üşüyoruz ama kardeşlerimizin üzerine acımasızca bombalar atıp onları şehit ediyorlar. Bugün denize kağıttan sembol gemiler bırakacağız. Bu farkındalığın içerisinde bulunmak bizler için önemliydi." diye konuştu.

        Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler