Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 12. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik sağlayacakları nakdi destek başvurularının başladığını açıkladı.

        Altay, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin her kademesine destek olmanın "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışının önemli başlıklarından biri olduğunu vurguladı.

        Eğitim konusunda yürüttükleri önemli çalışmalardan birinin de üniversiteye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine sağladıkları nakdi desteğin olduğunu belirten Altay, şunları kaydetti:

        "İlk defa geçen yıl başlattığımız uygulamadan öğrencilerimiz ve aileleri çok memnun kaldı. Bu doğrultuda öğrencilerimize kasımda 1500, şubatta da 1500 olmak üzere toplamda 3 bin lira nakdi destek sağlayacağız. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek kıymetli gençlerimizin üniversite yolunda motivasyonlarını yükseltmek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim desteğinden faydalanacak tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

        Konya il sınırları içinde ikamet eden, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim (Açık Öğretim Lisesi) veren liselerde 12. sınıfta okuyan öğrencilere verilecek üç bin lira nakdi destek başvuruları 5 Kasım'a kadar devam edecek.

        Konuyla ilgili başvurular www.konya.bel.tr adresinin "Eğitim Destekleri" bölümünden yapılabiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler