Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor İşte HABERTÜRK iddaa tahminleri - Spor Haberleri

        ertani71@hotmail.com

        112 – DERRY CITY – DROGHEDA UTD ( 1 )

        Sezonun ilk sekiz iç saha maçını kazandıktan sonra, son iki iç saha maçını berabere bitiren Derry City için bunun mazereti, UEFA da 1. turda karşılaştıkları son derece yorucu geçen Paris St. Germain maçları olabilir. Ama yine de iki hafta önce lig lideri Shelbourne deplasmanında iki farkı ilk 25 dakikada yakalamalarına karşın, ilk yarı bitmeden Jennings’in kırmızı kart görmesi, ikinci yarıda Shelbourne’a yakalanmalarının en önemli nedeniydi. Bu karşılaşmada bir puana razı olan Derry, geçen hafta da cezalı Jennings’ten yararlanamayınca, Bohemians’a da puan kaptırdı. Derry City ligde 3. sırada yer almasına ve liderden 9 puan geride olmasına karşın, 3 maçının da eksik olduğunu belirtmeliyim. Yani gereksiz puan kayıplarına karşın, yine de şampiyonluk ipi halen kendi ellerinde, üstelik eksik maçlarından biri de Shelbourne ile kendi sahalarında. Drogheda ise İrlanda’nın UEFA’daki diğer takımıydı, ancak onlar bu kupada Ağustos ayına kadar dayanabildiler. Aslında kaliteli bir takım olmalarına karşın, artık bu seneki mücadeleleri Cork City’yi geride bırakmak ve üçüncülüğü kapmak için olacak. Yine de bu maç onlar için son derece önemli. Son beş deplasman maçından aldıkları tek galibiyet Waterford karşısındaydı. Son maçta kırmızı kart gören Gavin ise bu maçta yer almayacak. Takımın yıldızı Declan O’Brian. Derry City’de ise gole yakın iki isim Martyn ve McHugh. Bu zorlu maçta defans oyuncularının performansının maçın kaderini belirleyeceğini düşünüyorum. Çok zor geçeceğini tahmin ettiğim maçta favorim Derry City.

        224 – MALTA – MACARİSTAN ( 2 )

        Macaristan, Norveç’ten sonra kendi sahasında milli takımımıza da yenilince, bu grupta artık şansı kalmadı. Macarların efsanevi futbolcularından Josef Bozsik’in oğlu teknik direktör Peter Bozsik ülkesinde ağır eleştirilere maruz kaldı. Milli takımımızla yapılan maçta Dardai, Zoltan Gera gibi oyuncular pek etkili olamadılar ama ikisi de üst sınıf futbolcular. Malta ise bu grupta sonuncu sıranın en güçlü adayı. İlk maçlarında Bosna Hersek’e farklı yenilmiş olsalar da attıkları iki gol anlamlı. Ancak bu kez karşılarında Kiraly gibi Bundesliga ve Premier kariyerli kaleci olacak. Cumartesi günü çok tedirgin olan Macar oyuncular, hafta sonunun affı için bu maça çıkacaklardır.

        331 – SUNDSVALL – VASBY ( 1 )

        İsveç 2. liginde Sundsvall 12., rakibi Vasby United ise 14. sırada yer alıyor. Son 3 haftaya girilirken bu ligde , Umea ile Qviding veda mendillerini çoktan hazırlamışlardı. Bundan sonra klasman yerlerini belirleyecek maçlar oynanacak. Sundsvall’ın ligi orta sıralarda bitirme şansı var. Ligin ilk 5 iç saha maçında dört yenilgi alan Sundsvall, sonraki 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. İç sahada kaybettiği dört maçtaki rakiplerinin, şu an ligde ilk dört sırada yer alan takımlar olduğunu söyleyeyim. Vasby ise 7 maçtır galip gelemiyor. Son deplasman galibiyetini ise Ağustos ayında almışlardı. Ama Qviding ve Umea karşısında aldıkları başarılı sonuçlar onları son iki sıranın üzerinde tutmayı başardı. Bugüne kadar kendi gücünde veya daha alt güçteki takımlara karşı iç sahada başarılı olmuş Sundsvall’ın kazanması beklenen sonuç olur.

        B.Çakın

        boracakin@hotmail.com

        216- KAZAKİSTAN – FİNLANDİYA (2.5 gol altı)

        Finlandiya, Avrupa 2008 elemelerine iyi bir başlangıç yaptı. Son maçta Ermenistan’ı deplasmanda yenebilseydi averajla grubun lideri olacaklardı. Finlandiya’nın hala vasat bir takım olduğunu kabul etmemiz lazım. Takımın en etkili olduğu bölgeler Hyppia önderliğindeki defans hattı ve özellikle Bolton’da iyi maçlar çıkaran Jaaskaleinen koruduğu kalesi. Zorlu maçlar oynamalarına rağmen 3 maçta 2 gol yediler. Kazakistan Avrupa sıralamasında en altlarda olmasına rağmen gösterdikleri mücadele ile dikkat çekiyorlar. Gol bölgesinde etkili değiller ama onlarda kolay kolay gol yemiyorlar. Finlandiya kazanmaya yakın olsa da , pek güven vermiyor. Maçta fazla gol olmayacağını düşünüyorum.

        231- İZLANDA – İSVEÇ (2)

        Gruplarda oynadığı 3 maçı da kazanan İsveç fikstür gereği bundan sonraki 3 maçını deplasmanda oynayacak .Bu 3 deplasman içinde nispeten en rahat olanı bu maç. Şu anda grubun zirvesinde olsalar da bu grupta Danimarka ve İspanya’nın da olduğunu belirtelim. İsveç’in önemli eksikleri var. Özellikle Ljungberg ve Linderoth’un oynamayacak olmaları dezavantaj. İbrahimoviç’te bu maçta yok ama Allback’ın O’nun eksikliğini hissettirmeyeceğini düşünüyorum. Bu iki takım Dünya Kupası elemelerinde de aynı grupta yer almışlar İzlanda’da oynanan maçı İsveç 4-1 kazanmıştı.

        252- GALLER – G.KIBRIS (2.5 gol üstü)

        Bir önceki yazımda da yazdığım gibi Slovakya karşısında Galler’e şans vermiyordum ama 5-1’lik skor açıkçası beni şaşırttı. Hücumda etkili olmalarına rağmen defansları ve kalecileri çok kötü günlerindeydiler. Hemen hemen bütün gollerde hata yaptılar. Giggs yine forma giyemeyecek, 4 günde yaptıkları 2 maçın da kendi sahalarında olması onlar açısından avantaj. G.Kıbrıs’ın futbolu hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. Bahsedebileceğimiz tek yönleri etkili ve hızlı forvetleri. Galler’in kazanma sırası geldi ama maçın gollü geçeceğini düşünüyorum. 2.5 gol üstü daha iyi bir seçim olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ