Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Belçika'da Hürriyet'e 'soykırım' çelmesi

        Hürriyet gazetesinde bugün yer alan haberde 'dolaylı sansür' okurlara şöyle aktarıldı:

        Belçika’da soykırımı inkar yasa tasarısı sunan MR partisi, Türk kökenli seçmeni bu parti konusunda uyaran yazının yer aldığı Hürriyet Avrupa baskılarının tamamını alarak bir çeşit sansür uyguladı. Bu olay dünkü yerel seçimden bir gün önce, cumartesi günü meydana geldi.

        BELÇİKA’da Ermeni bayraktarlığını yapan MR’ye (Reformist Hareket) oy verilmemesi çağrısı yapan yazının yer aldığı Hürriyet Avrupa baskısının tamamı, MR’ciler tarafından satın alınarak yazının okunması engellendi. Dünkü yerel seçimler öncesinde Hürriyet, dolaylı sansüre uğradı. MR’nin, Ermeni soykırımı iddialarını inkar etmeyi suç sayan yasa tasarısı sunması ve MR yöneticilerinin, bu partide siyaset yapan Türk kökenli adaylara baskı kurmasını gündeme getiren Hürriyet yazarı Zeynel Lüle, Türklere çağrı yapmış ve bu tavrından dolayı seçimlerde MR’nin bedel ödemesi gerektiğini belirterek bu partiye oy verilmemesini talep etmişti.

        7 Ekim’de yayınlanan bu yazıyı gören MR’nin Türk kökenli adayları, gazete bayilerindeki Hürriyet’in tamamını satın alarak yazının okunmaması için çaba gösterdiler. Hürriyet bürosuna ulaşan vatandaşlar, yazının dolaylı olarak MR’ciler tarafından imha edildiğini belirttiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ