Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 2. ek yerleştirmede son gün

        Üniversitelerdeki boş kalan kontenjanlar için yapılacak 2. ek yerleştirmeye başvuru süresi bugün saat 24.00'de sona erecek.

        Adayların 2. ek yerleştirmede tercih yapabilmesi için 2006-ÖSYS merkezi ve ek yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programları hariç) olmak gerekiyor.

        2006 yılında özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olan adaylar 2. ek yerleştirmeye başvurabilecekler.

        Bu çerçevede, merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecek. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan kılavuzdaki Tablo 4'te yer alan lisans ve Tablo 3B'de yer alan ön lisans programlarını yalnızca, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecekler. Tablo 3A'daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak. BAŞVURU SÜRESİ UZATILMAYACAK 2. ek yerleştirmeye ilişkin kılavuza ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek. Adaylar, tercih formlarını bugün saat 24.00'e kadar internet üzerinden gönderebilecekler.

        2006-ÖSS sonuçlarına göre, merkezi yerleştirmenin ardından yapılan ilk ek yerleştirme sonucunda üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında toplam 43 bin 255 boş kontenjan bulunuyor. Devlet üniversitelerinin lisans programlarında 8 bin 141, vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 9 bin 268, KKTC'deki üniversitelerin lisans programlarında da 6 bin 966 olmak üzere toplam 24 bin 375 boş kontenjan kalmıştı.

        Ek yerleştirme sonucunda bu yıl lisans programlarında geçen yıllara göre çok daha fazla açık kontenjan bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ