Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fransa'dan 130 gay Bodrum'a geldi

        İngilizler’in dünyaca ünlü turizm şirketi Alternative Holidays tarafından geçen ay Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne getirilen 550 gay turistin ardından, Fransa’dan da 130 gay turist geldi.

        Bodrum barlarında eğlenen, kaldıkları tatil köyündeki eğlenceli animasyon gösterilerine katılan aralarında Almanya ve Fransa'da yaşayan Türklerin de bulunduğu gayler, Efes, Meryemana ve Gökova turu yapacak.

        Türkiye’ye ikinci kez gay turistleri getiren Absolute Sultans Turizm ve Seyahat Acentesi'nin, müşterilerinin Bodrum ve Türkiye izlenimlerinin çok iyi olması üzerine, ilçeyi dünyada gaylerin tatil yapabileceği en iyi 10 turizm merkezi arasına aldığı ve bunu İngiliz gazeteleriyle duyurduğu belirtildi.

        Fransa, Belçika ve Almanya’dan, önceki gece sessizce gelen 130 gay turist sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Yalı Beldesi'nde bir Fransız şirketinin işlettiği Club Med Tatil Köyü’ne yerleşti. 10 günlük tatil için gelen sezonun son turistleri gayler arasında Fransa ve Almanya’da yaşayan Türkler'in de bulunduğu belirtildi. Bodrum bar ve diskolarına da giden gaylerin fotoğraf ve görüntü çekimlerine izin verilmedi. Geç saatlere kadar eğlenen gayler, Bodrum çarşısında alışveriş de yaptı.

        İngiliz Alternative Holidays Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gabriele Neroni, Bodrum’un gaylerin ‘Ege’nin Rivierası’ olmaya aday olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Dünyanın en önemli tarih ve kültür kenti Bodrum’da yıllardır gaylere yönelik olan hoşgörüyü bildiğimiz için, bu yıl konuklarımızın bu cennet köşede tatil yapmalarını sağladık. Türk insanının bizi sıcak ve coşkuyla karşılaması Bodrum için gelecekteki projelerimizi hızlandırmamızı sağlayacak. Burada yaptığımız ilk toplantıda, Bodrum’u gaylerin Rivierası olarak ele alıp tatil rotalarımızın en önemli kentlerinin başına aldık. Önümüzdeki yıllarda antik kente gay yağdıracağız. Bodrumlular'a ve Türkler’e konukseverlikleri nedeniyle teşekkür ederiz.”

        İngiliz gazeteleri Independent on Sunday, geçen ay özel olarak çıkardığı turizm ekinde, eşcinsel çiftler için ideal balayı mekanlarını sıraladığı listeye Bodrum’u da ekledi. Gazete, Alternative Holidays adlı şirketin eylül ayında Bodrum’a düzenlediği eşcinsel turunu da duyurdu, övgüler yağdırdı. Gazete tura dünyanın dört bir yanından birçok ünlü eşcinselinde katıldığını 2006’dan itibaren Bodrum’un eşcinsellerin tatil rotası arasına girdiğini duyurdu.Gelecek yılki organizasyon için Bodrum tatilinde deniz sporlarının yanı sıra tarihi yerlere de gezilerin düzenlendiğini, gece eğlencelerinin de tur kapsamında olduğunu ve 1 Mart 2007 tarihine kadar rezervasyon yaptıranlara yüzde 10 fiyat indirimi uygulanacağını açıklayan Independent On Sunday, turun fiyatını, uçak bileti hariç, kişi başına 395 sterlin (Yaklaşık 1066 YTL) olarak yazdı.

        Independent on Sunday’in eşcinsellere önerdiği diğer ‘İdeal Tatil merkezleri’ Florida (ABD), Güney Afrika, İzlanda, Melbourne (Avustralya), Montreal (Kanada), Kosta Rika, Buenos Aires (Arjantin), Karayip Adaları, Galler oldu.

        Bu yıl ilk kez gay turizmini başlatan Türkiye’deki Absolute Sultans Turizm ve Seyahat Acentesi’nin Bodrum’da bulunan temsilcisi Uğur Alper, amaçlarının, dünya gayleriyle Türk gaylerinin bir arada tatil yapmalarını ve tanışmalarını sağlamak olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ayrıca her yıl, kaliteli ve bol para harcanan bölgelere daha çok gay turist çekebilmek amacındayız. Gaylerin Bodrum’da karşılanmaları ve rahat hareket etmeleri konusunda çok olumlu mesajlar aldık. Yılbaşı ve ara tatil günlerinde de mini turlarımız devam edecek. Amacımız AB’ne girme yönünde çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren ülkemizin hoşgörü ülkesi olduğunu, herkesin rahatlıkla tatil için ülkemize gelebileceği mesajını vermekti. Bu kararı alırken biraz tedirginlik yaşadık. Ama Bodrum’daki ortam bizleri ve yabancı konukları çok mutlu etti. Amacımız dünyada önemli bir yer tutan gay turizmi pastasından daha çok pay almak. Gaylerle birlikte gelen önemli dergi ve gazetelerin yazarları ve İngiliz Alternative Holidays Şirketi şimdiden önümüzdeki yılın tanıtım ataklarına başladı. Türkiye için önemli bir tanıtımın yanında özellikle Avrupa için iyi bir imaj olacağı kanısındayım. Önümüzdeki yıl en az üç bin gay turisti ağırlamak istiyoruz.”

        Gaylerin teknelerle Gökova’da mavi yolculuğun yanı sıra Pamukkale, Efes ve Meryemana’yı ziyaret edecekleri ve gay turistlerin tatil için kişi başına 540- 750 euro (Yaklaşık 972- 1350 YTL) ödedikleri belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ