Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Deli azaları hazmedemedi ölmek istedi

        Müşküle Köylüleri’nin icraatlarını beğenmediği ve kendisine kızıp istifa eden 4 azanın yerine ’köyün delileri’ni seçmesine öfkelenen Muhtar Emin Tektaş, dün köy meydanında intihar girişiminde bulundu.

        Bursa’nın İznik İlçesine bağlı 2 bin 376 nüfuslu Müşküle Köyü’nde, geçen pazar günü yapılan seçimde ’köyün delileri’ olarak bilinen Mehmet Olgun, İsmail Talan, Süleyman Güleç, İbrahim Güvenç ile eski rakibi Halil Özkabakçı’yı azalığa seçilmesi basında geniş yer almıştı. Seçim sonucuna kızan muhtar 3 gündür kamuoyuna çıkmazken cep telefonlarına da cevap vermemişti.

        BUNLARI HAKETMİYORUM

        Muhtar Tektaş, dün saat 18.00’de köy meydanında basın açıklaması yapacağını duyurdu. Toplantıdan bir saat önce köy meydanına gelen Tektaş, köylülerin gösterdiği tepki ve "köyümüzü rezil ettin" eleştirileri üzerine tabancasını çekip, "Ben bunları haketmiyorum. Gururumu rencide ettiniz. Bana yazık değil mi?" diyerek bağırdı. Basın toplantısı nedeniyle önlem için köye gelen jandarma, bir anda tabancayı başına dayayan ve iki el havaya ateş eden Muhtar Tektaş’ı ikna etmek istedi. Bu sırada muhtarın tabacasının ateş alması sonucu Tektaş sol elinden yaralandı. Jandarmanın etkisiz hale getirdiği muhtar önce İznik Devlet Hastanesi’ne daha sonra ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmdı. Muhtarın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ