Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Yobazlar bana saldırırsa sorumlusu sizsiniz'

        Türbanlılar bulunduğu için 29 Ekim resepsiyonunu terk edince Anadolu’da Vakit Gazetesi tarafından "şehit ailelerini protesto’ ettiği ileri sürülen Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Vali’ye sert bir mektup yazdı. Beştepe, Vali Güzeloğlu’na "Yobazlar bana saldırırsa sorumlusu sizsiniz" dedi.

        SAMSUN Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na, hakkında ’şehit ailelerini protesto ettiği’ propagandası yapılmasına yol açtığı için bir mektup yazdı. Beştepe, bu konuda yobazların saldırısına uğraması durumunda sorumluluğun Vali’ye ait olacağı uyarısında bulundu. Güzeloğlu’nun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu türban yüzünden terk etmesi, dinci basına, "Asker, başörtülü şehit ailelerinin bulunduğu resepsiyonu terk etti" diye yansıdı. Bu kampanyaya dönüşünce Tümgeneral Beştepe, Vali Güzeloğlu’na mektup yazarak, şöyle dedi:

        RESEPSİYONDAKİ KONUŞMALAR

        Başta ben olmak üzere TSK mensupları, balo salonunda, türbanlı il genel meclisi üyeleri eşleri bulunduğu için resmi kabule katılmamıştır. Olay, maksatlı konuşmaların da etkisiyle art niyetli bazı ajanslar tarafından, ’Başörtülü şehit ailelerine tepki olarak’ yaygın basın-yayın organlarına aktarılmıştır.

        ŞEHİT AİLELERİ ALET EDİLDİ

        Otel lobisinde görüştüğümüz Vali Yardımcısı Mustafa İngenç’in ilk ifadesinin, "Paşam, bütün şehit ailelerini davet ettik" olması, olayın basına bu tarzda aktarılmasında, Valiliğin de payı olduğu ve şehit ailelerini olaya alet ettiği kanımızı kuvvetlendirmektedir.

        DANIŞTAY SALDIRISI

        Anadolu’da Vakit Gazetesi’nin, 1 ve 2 Kasım 2006 tarihli sayılarının ilgili sayfalarının fotokopisi ektedir. Gazetenin, bundan önce de bazı şahısların resimlerini yayımlayarak hedef gösterdiği ve neticeleri belleklerden silinmemiştir. (Danıştay saldırısı anımsatılıyor.)

        ZEMİN OLUŞTURDUNUZ

        Resepsiyonu veren Samsun Valisi olarak, Cumhurbaşkanı’nın uygulamalarına aykırı davranarak; yüksek yargı kararı ile laik cumhuriyete karşı siyasal simge kabul edilen türbanı kamusal alana sokarak protestomuza ve sözkonusu yayınlara zemin oluşturdunuz.

        ONUR DUYARIM

        Çoğunluğu şeriat savunucusu, radikal dinci televizyon kanallarında ve Anadolu’da Vakit Gazetesi’nde hakkımda olumsuz yayın yapılmasından, hedef gösterilmekten, hatta onların kışkırttığı yobazlarca saldırıya maruz kalmaktan onur ve gurur duyarım. Çünkü ben Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği yılmaz Türk gençlerinden biriyim.

        SORUMLU OLACAKSINIZ

        Ancak, cumhuriyetin temel değerlerine gerçekten bağlı Türk ulusunu üzecek bir gelişme olması durumunda bunun sorumluluğu siz Samsun Valisi’ne ait olacaktır. Bu sorumluluktan kurtulmanızın tek yolu, aynı basın-yayın organlarında benim eylemimin, başörtülü şehit ailelerine ve kimsenin kutsal inancına karşı olmadığımın açıklanmasını sağlamanızdır.

        GEREĞİ YAPILSIN

        Beştepe, mektubun bir kopyasını ’gereği yapılmak üzere’ Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Baro Başkanı’na, Emniyet Müdürü’ne, MİT Bölge Başkanlığı’na gönderdi.

        Şehit ailelerinden ziyaret

        SAMSUN’da Şehit Aileleri Derneği üyeleri, önceki gün, kendilerini Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ile karşı karşıya getiren haberler yayımladığını söyledikleri Anadolu’da Vakit Gazetesi’ni protesto etti. Gazetenin Samsun Temsilciliği’ne siyah çelenk bırakan yaklaşık 100 kişi, daha sonra Tümgeneral Beştepe’yi Garnizon Komutanlığı’nda ziyaret etti. Dernek Başkanı Saadet Var, gazetenin 10 gündür tüm kamuoyuna yalan yanlış ve maksatlı yayınlar yaparak kendi gruplarına çıkar sağladığını söyledi. Tümgeneral Beştepe ise "Şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her mensubunun başının tacıdır" diye konuştu.

        Tümgeneral manşetlerde

        ANADOLU’da Vakit Gazetesi, resepsiyon krizinden sonra şehit yakınlarının, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe’nin ’Başörtülü şehit yakınları olduğu için’ resepsiyona katılmadığını eleştiren haberlere yer verdi. Gazetenin yazarı Hasan Karakaya da, bu konuda sert eleştiriler yönelten bir yazı yazdı. Karakaya, şehit cenazelerine katılarak ailelere başsağlığı dileyen Beştepe’nin, resepsiyonu şehit yakınları yüzünden protesto etmesini, "Hangi tavrınızda samimisiniz? Bu ne perhiz, bu ne turşu" sözleriyle eleştirdi. Gazetenin dünkü sayısında ise "Tümgeneral Beştepe’den sağduyu" başlıklı bir haberin yer aldığı görüldü. Haberde, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine, aralarında başörtülü şehit yakınlarının da bulunduğu bir grup hanımı, garnizonda kabul ettiği yer aldı. Haberde, şehit yakınlarının askere verdiği destek de yazıldı.

        Vali resepsiyonda

        SAMSUN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tümgeneral Beştepe’nin terk ettiği resepsiyona eşi Ayşe Güzeloğlu ile katılmıştı.

        Saffet KORKMAZ / HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ