Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 8 yaşında nişanlandı, zorla dilencilik yaptı

        12 yaşındaki kız, dilenmek için Zehra C. isimli kadının evinin kapısını çaldı. Kendisinden yardım isteyen küçük kızı evine alan Zehra C, kızın hikayesini dinledi.

        B.Y, evinde kaldığı amcasının kendisini zorla dilendirdiğini, dilenmemesi halinde dövdüğünü iddia etti. Zehra C'nin desteğini alan küçük kız Yozgat Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne başvurdu.

        “8 YAŞINDA NİŞANLANDIM”

        Küçük kız, ailesinin Çorum'un Sungurlu ilçesinde ikamet ettiğini, 8 yaşında amcasının oğlu ile nişanlandığını söyledi. Nişanlandıktan sonra Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki amcasının evine geldiğini belirten küçük kız, şunları anlattı:

        “Annemle babam ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Annem İstanbul'da yaşıyor, babam başka bir kadınla evlenmiş, Sungurlu'da oturuyor. Babamın ikinci eşinden 3 çocuğu oldu. Beni 8 yaşımda Sorgun'da bulunan amcamın oğlu Erdal ile nişanladılar ve beni amcamın yanına gönderdiler.”

        “ZORLA DİLENCİLİK YAPTIRIYORLAR”

        Sorgun ilçesine geldikten sonra amcası ve yengesi tarafından dilencilik yapması için zorlandığını söyleyen B.Y, şöyle konuştu:

        “Sorgun'da amcamın yanında kalmaya başladım. Seyyar satıcı olan amcam ve karısı beni zorla dilenmeye gönderdi. Ben okula gitmek istiyordum ama göndermediler. Daha önce bir fırsatını bulup, Yozgat'a geldiğimde polis amcaların yanına gittim. Beni aldılar Yozgat'taki yurda teslim ettiler.”

        Yozgat Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu kayıtlarına göre, 7 ay önce polise sığınan B.Y'nin nüfus kaydı çıkarıldı. 12 yaşındaki B.Y'nin, 4 ay SHÇEK Yozgat Kimsesiz Çocuklar Yurdunda kaldığı, 3 ay önce babası ve amcası tarafından yurttan alınarak Sorgun'a götürüldüğü, Sorgun Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 1. sınıfına kaydının yaptırıldığı belirlendi.

        “YURTTA KALMAK, OKUMAK İSTİYORUM”

        Yurtta kalarak, okumak istediğini, amcasının yanına dönmek istemediğini bildiren B.Y, şöyle dedi:

        “Beni yurttan aldıktan sonra Sorgun'a götürdüler. Babam Sungurlu'ya döndü. Amcam ve karısı beni yine dilenmem için sokağa gönderdiler. Bazen okula gidemiyordum. Az para getirdiğim zaman beni dövüyorlardı. Günlük 30 YTL civarında para topluyordum. Bugün Yozgat'a dilenmek için geldim, gittiğim evlerden birisinde beni içeriye alıp, karnımı doyurdular. Polise gitmem halinde okula gidebileceğimi, yurtta kalmama izin verebileceklerini söylediler. Daha önce yurtta kaldığım için beni tekrar almayacaklarını söylüyorlardı ama beni evine alan teyze, bana yardım etti, polise geldim.”

        “YURDA YERLEŞTİRİLDİ”

        B.Y., Yozgat Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce, Yozgat SHÇEK Kurumu Kimsesiz Çocuklar Yurduna teslim edildi.

        B.Y. 3 aylık bir aradan sonra tekrar yurda alınması ve okuluna devam edecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ