Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'te AKP'li vekilden silah şov

        Silahlı 4 ziyaretçisi Meclis’e alınmayan AKP Mersin Milletvekili Ali Er, ziyaretçilerinin silahlarını beline takarak, "Sıkıysa gelin alın" diye polislere kafa tuttu.

        Olay TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, Bütçe Komisyonu’ndaki açıklamasıyla ortaya çıktı. Arınç’ın olayla ilgili "Dokunulmazlık böyle kullanılacaksa, kahrolsun" dedi. Ali Er olayı doğruladı ancak ayrıntı vermedi.

        TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın anlattığı bir olay, bir milletvekilinin Meclis kapısında ’silahla şov’ yaptığını ortaya çıkardı. Arınç, "Pes doğrusu grubuna şikayet mektubu yazacağım" dedi.

        Bir milletvemilinin 4 seçmeni TBMM Dikmen Kapısı’na geldi. 4’ünde de silah olan ziyaretçileri polis içeri almak istemedi. Ziyaretçiler milletvekilini arayarak, kapıdan içeri alınmadıklarını belirttiler. Milletvekili hızla kapıya gelerek, polislere kızdı. Vekil, ziyaretçilerinin tabancalarını alarak beline taktı ve ’sıkıysa gelin benden alın’ dedi. Polisler, bu tavır karşısında birşey yapamazken, tutanak tutarak, TBMM Başkanlığı’na bildirdiler.

        KAHROLSUN DOKUNULMAZLIK

        TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu tutanakları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Meclis bütçesi görüşmelerinde açıkladı. Arınç, "Dokunulmazlık böyle kullanılacaksa, kahrolsun böyle dokunulmazlık" diyerek olayı şöyle anlattı:

        KENDİMİZE BAKACAĞIZ

        "Meclis’in itibarı tartışılıyor. Biz kendimize bakacağız, eksiğimizi biz gidereceğiz. Biliyorsunuz silahsızlanma kampanyası başlattık. Meclis’e silahla girmeyi yasakladık. Geçen hafta bir tutanak geldi elime. Bir milletvekilinin misafirleri geliyor. 4 ziyaretcisi silahları olduğu için kapıdan çevriliyor. Milletvekili kapıya geliyor. ’Silahlarınızı bana verin diyor’ ve beline sokuyor. Sonra da polislere ’sıkıysa gelin banden alın’ diyor. Pes doğrusu. Kendi grubuna ve partisine şikayet yazısı yazacağım. O zaman kim olduğunu da öğreneceksiniz. Ben polislerime güveniyorum. Onların arkasındayım, onlara tu kaka denilmesine izin vermem. Hergün 5 bin ila 8 bin kişi ziyaret ediyor bu Meclis’i. Bir olay olsa Allah esirgesin."

        Sözkonusu milletvekili AKP’li Mersin Milletvekili Ali Er olduğu iddia edildi. Ali Er, geçen hafta Dikmen Kapısında böyle bir olay yaşandığını belirterek, "Ziyaretçilerimi silahla içeri almıyorlardı, ben de bırakın gelin dedim. Başka türlü olur mu?" dedi.

        SIVAS’TA YAKALANANLAR

        Arınç, başka bir olaya örnek verirken de "Bugün Sıvas’ta 50 kişi yakalanmış silah ve patlayıcıyla. Bunlardan birinin üzerinde TBMM ziyaretçi kartı çıkmış. Şimdi araştırıyoruz, kime gelmiştir, kiminle görüşmüştür diye. Bin tanede böyle bir tane çıkıyor. Bizim de bir olay olacak diye ödümüz kopuyor. O yüzden dikkatli olmak gerekir"dedi.

        Nuray BABACAN / HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ