Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İntihardan önce lokal anestezi

        Tıp fakültesindeki odasında kasık damarını keserek intihar eden Prof. Dr. İsmail Aydemir'in acı çekmemek için önce lokal anestezi yaptığı, sonra laparoskopide kullanılan trakor ile damarı kesmek istediği, başaramayınca neşter kullandığı ortaya çıktı.

        Profesörün son notu: 'Yaşamak çek gittir' oldu!

        İntihar eden İsmail Aydemir manik depresyon tedavisi görüyordu. Bir süredir ameliyat yapmayan Aydemir "Bir işe yaramıyorum" diye yakınıyordu.

        İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü'ndeki odasında ölü bulunan ve intihar ettiği belirlenen Prof. Dr. İsmail Aydemir'in ölümü aydınlandı. Hastaları ve meslektaşları tarafından çok sevilen Aydemir'in en yakın destekçileri eşi Filiz Aydemir ve tıp fakültesi öğrencisi kızı başta olmak üzere, öğretim üyesi arkadaşları ile diğer sağlık personeliydi. Hastalığı nedeniyle onu yalnız bırakmayan ailesi ve dostları intiharın eşiğine gelmesini engelleyemedi. Prof. Aydemir ölürken acı çekmemek için, atardamarın geçtiği sağ kasığına "lokal anestezi" uyguladı. Ardından "kansız ameliyat" olarak bilinen laparoskopide kullanılan trakor isimli aleti sağ kasığından geçen atar damara sokarak kesmek istedi, ancak başarılı olamadı. Aydemir, son kez onlarca hayat kurtardığı ameliyatlarda kullandığı neşteri atardamarına basarak kesti.

        TIP CAMİASI ŞOKTA Odasında yapılan araştırmada, "Yaşamak çek gittir!" şeklinde bir not bulunduğu ileri sürüldü. Aydemir'in ölümü tıp camiasında ve özellikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde üzüntü yarattı. Öğretim üyesi arkadaşları, yapacakları ameliyatları iptal etti. Prof. Aydemir'in intihar etmeden önce karşılaştığı yakın arkadaşı Prof. Faik Özçelik'e, "Ben artık bir işe yaramıyorum. Eşimin ve kızımın yüzüne bakamıyorum. Ameliyat yapamıyorum. Hastalarıma bakamıyorum. İyi ameliyat yapamıyorum. Benim bu dünyadan çekip gitmem gerekiyor. Artık yaşamak istemiyorum" diye konuştu

        Pervin METİN-Murat KEKLİKÇİ-SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ